Blixtmål sänkte Kalmar FF på Behrn Arena

Innan KFF-spelarna ens hunnit känna på bollen så satt 1-0 bakom Etrit Berisha när Alejandro Bedoya slog till. Trots ett par högkaratiga chanser för båda lagen så skrevs slutresultatet till 1-0 och ÖSK bröt därmed Kalmars tre matcher långa vinstsvit.

Utöver avstängde Erik Israelsson så kom inte heller Tobias Eriksson till start för Kalmar, hans knä höll inte för spel, och Stefan Ålander och Daniel Sobralense sällskapade istället Henrik Rydström på mittfältet. Sobralenses sedvanliga plats som högerytter väntades istället Abiola Dauda ta - men se, där överraskade Nanne Bergstrand och lät gamla Örebro-antagoniste Johan Bertilsson (ex-Degerfors) starta.

Örebro sparkade igång matchen, och kunde inte ha fått en bättre start. Direkt på avspark - Paulinho, Bedoya, Wikström, Kihlberg, Astvald, Porokara, Bedoya igen - och pang och mål. Kalmarförsvaret var inte riktigt vaket och Örebros anfall var perfekt. Därefter tog Örebro hand om taktpinnen under inledningen medan Kalmar inte åstadkom någonting förrän i den elfte spelminuten, men då blev det istället mycket farligt. Henrik Rydström snodde åt sig bollen när en hemmaspelare halkade avancerade in i straffområdet och sökte passningsalternativ. När inget sådant dök upp så sköt han istället ett placerat skott klockrent i bortre stolpen. Daniel Mendes slog in returen men var korrekt avvinkad för offside.

KFF spelade nu upp sig mer och mer, matchbilden jämnades ut och Daniel Mendes oroade igen med en egen prestation som avslutades med ett undantäckt skott. Örebro skapade också framåt då Etrit Berisha agerade mycket tveksamt vid ett inspel från vänster och släppte bollen rakt ut till målskytten Bedoya som sköt rakt på nämnde målvakt. Några minuter innan paus fick Daniel Sobralense kanonträff från 20 meter, men via John Alvbåges vänsterhand träffade bollen ribbans undersida.

Efter mardrömsstarten spelade KFF upp sig och små, små marginaler låg emellan 1-0 och 1-1. Sobralense och Mendes låg bakom så gott som allt i offensiven medan försvarsspelet fungerade allt bättre ju längre halvleken led.

Inledningen av andra halvlek fördes till stor del av hemmalaget och Kalmar hade mycket svårt att komma till och göra det svårt för Örebro. Men backlinjen spelade tätt och tillät inte ÖSK:s offensiv hota och skapa några särskilt farliga målchanser. Ett gäng hörnor radades upp, samt något enstaka icke-förvaltat skottläge men mer var det inte. Istället hände det sig som så att Daniel Sobralense - vars fötter i vanlig ordning fanns med i nästan varenda anfall - ryckte ifrån Alejandro Bedoya. Denne hackade lite på brassens rygg och Sobralense föll, vilket resulterade i en andra varning och utvisning på Örebros amerikanske målskytt.

Numerärt överläge under de sista 19 minuterna gjorde att Kalmar FF blev det mestadels spelförande laget, men Örebro försvarade sig samtidigt oerhört bra. Boll på boll lyftes in, men utdelningen uteblev. I matchens absoluta slutskede lyckades man i alla fall orsaka en liten situation i hemmalagets straffområde då Daniel Sobralense fälldes efter att ha spelat ifrån sig bollen, men någon straffspark blåstes inte utan Sobra snackade istället till sig en varning som renderar avstängning i söndagens hemmamatch mot Gefle.

Överlag så kändes det som att vi förlorade mot ett något bättre lag, samtidigt som känslan ändå är att idag faktiskt var en dag då vi mycket väl kunde ha vunnit mot det något bättre laget... Kalmar är fortfarande på rätt väg, och att ändå skaka Örebro hyggligt på bortaplan med två tredjedelar av det ordinarie mittfältare frånvarande är bra gjort. Det ska verkligen understrykas att Örebro imponerade stort efter Bedoyas tveksamma utvisning, och man lyckades kväva kalmariternas anfallsförsök fullständigt.

Vi tar nya tag på söndag, och skickar Gefle närmare Superettan.