Kalmar fortsätter att förlora på bortaplan
En jobbig kväll för Kalmar FF och Jonathan Ring

Kalmar har inte vunnit på bortaplan sen den 28 april mot Gefle. Ikväll blev det en ny förlust mot ett formstarkt Örebro

Kalmar ställde idag upp med en 4-5-1 uppställning på pappret, Söderqvist ser ut att ha en fri roll framför mittfältet.

4-5-1
Kalmaruppställningen i dagens match

Söderberg
Solheim Djordjevic Thorbjörnsson Ramhorn
Diouf Romario Eriksson Ring Söderqvist
Ericsson

Matchen inleds med lite längre bollar från bägge lagen. Bollar som inte har någon adress utan går direkt ner till målvakterna. Kalmar har otroligt svårt att hålla bollen i laget och slår bort på tok för mycket enkla passningar. Det ser ut som att man jagar den avgörande passningen hela tiden och det resulterar i stress, bolltapp och många felbeslut. Den långa bollen slås alltför ofta upp mot Pärlan som är alldeles för ensam där framme för att kunna ta ner och kontrollera bollarna. Örebro sticker upp ibland och gamla KFF:aren Sobralense får ett jätteläge i mitten på halvleken då han med en nick från nära håll försöker placera in bollen men den räddas på mållinjen av Djordjevic. ÖSK:s nästa chans är även där Sobralense inblandad, ett farligt skott utanför straffområdet men skottet går utanför stolpen, Söderberg slänger sig och det ser ut som att han har full kontroll på den bollen. Söderberg som förövrigt gör en jättebra första halvlek och räddar kvar KFF i matchen, flera bra räddningar och en härlig inställning.

Det är en tråkig och inte alls positiv 1:a halvlek sett ut Kalmarögon. Man backar ner väldigt långt ner på egen planhalva när Örebro bygger upp spelet och attackerar på egen planhalva och ser ut att satsa på kontringsspel. Ett spel som man kanske känner sig tvunga att spela i dagens match men som spelarna inte alls ser ut att trivas med. ÖSK har full kontroll på halvleken. Ett bollinnehav på 64-36 vittnar om Örebro dominansen. KFF skapar ingenting, man har några frisparkar utanför straffområdet men dem blir helt ofarliga och genererar nästan bara i bra kontringslägen för Örebro istället. Tack vare Söderberg har vi 0-0 i halvtid.

2:a halvlek:
Eklund gör inga byten i halvtid, däremot ser det inledningsvis ut som att han har gett order om högre utgångspositioner, Kalmar kommer högre upp i banan och attackerar. Fortsatt krampaktigt spel av Kalmar med långa bollar till adress ingen och dåligt kortpassningsspel.Det är fruktansvärt otacksamt att vara anfallare i dagens match då ingen passning går att jobba med och när väl chansen dyker upp att slå den avgörande passningen så är det alldelles för dålig kvalite och bollen försvinner antingen till inspark eller rakt på en ÖSK:spelare. I 52:a minuten för Örebro en jättechans, jag tror det är Ramhorn som nickar en alldeles för lös hemåtnick som snappas upp av en ÖSK:anfallare, Söderberg hinner ut och räddar precis med ena benet, Tur där eller skicklighet av Ole. Kalmar flyttar fram och spelar bättre nu än i 1:a halvlek, Man spelar fortfarande dåligt men klart bättre. i 67:e minuten byts Pärlan ut mot Elm och Romario mot Hovda. Bytet ger ingen effekt utan fortsatt dåligt spel och långa bollar till ingen.

70:e minuten och Örebro får frispark på mitten av Kalmars planhalva. Bollen går in i straffområdet och efter en tilltrasslad situation trillar den ner framför en omarkerad Yasin i Örebro som drar till och får en halvträff och bollen går till Haginge som enkelt styr bollen i mål framför en chanslös Söderberg. 1-0 till örebro, helt klart rättvist såhär långt.

i den 74:e minuten, efter att ha fått en rejäl utskällning efter Örebros mål, där Ring förmodligen tappade markeringen, byts han ut, Eklund som ofta tackar spelarna efter ett byte sitter nu kvar och ger inte ens Ring en blick när han går förbi avbytarbänken. En klar markering från en missnöjd tränare. Petad i nästa match? Santin kommer in på plan men är som så många gånger tidigare helt osynlig och vi får nog erkänna att Santins bäst-före-datum har passerat, tyvärr!

Kalmar skapar fortfarande inga vassa målchanser och har otroligt svårt med passningsspelet. I den 91:a minuten får inbytte Crespo bollen vid mittplanen och slår egentligen bara bollen framför sig och springer förbi Kalmarförsvaret, Thorbjörnsson ser ut att komma först på bollen, MEN, Crespo tar sig enkelt enkelt förbi och blir sedan neddragen av Söderberg och han blir frilägesutvisad och straff till Örebro.
Crespo tar straffen och slår den i mål på Solheim som fick ta över målvaktshandskarna. 2-0 till Örebro och det blir tillslut slutresultatet.

Tankar efter matchen

* Kalmar har inte vunnit på bortaplan sen 28 april mot Gefle. Vad är det som händer? har Kalmar haft tur hela vårsäsongen? vad är det som gör att man har så svårt på bortplan, inte enbart mot topplagen utan mot alla lag, Man ser ängsliga ut och verkar inte alls tro på sitt egna spel.

*Anfallsspelet, Söderqvist springer idag men har svårt att få ut någonting, han får väl egentligen inte en enda passning i dagens match. Detsamma gäller Pärlan, Alldelles för dåligt passningsspel och rörelse i KFF. oroväckande dåligt.

*Ramhorn. tvillingbröderna har mycket talang, men idag hade Sebastian ramhorn det tungt. Jag tycker man ska förvänta sig mer av en ytterback, han var väl knappt över halvaplan och slog bort en hel del enkla passningar. Behöver mer tid för att komma i den allsvenska kostymen, han är inte riktigt där än.

Summering av dagens match är att Örebro vinner välförtjänt sett till matchbilden och målchanserna. Söderberg gör en kanonmatch i Kalmarmålet och är bästa Kalmarspelare. jag har svårt att se någon annan göra en godkänd insats, jag förväntar mig mer av KFF!
Man var aldrig riktigt nära i dagens match, inga vassa målchanser och knappt några avslut alls. En dålig insats och en ny bortaförlust.