Matchrapport: Östersunds FK-BK Häcken 2-1 (1-1)

BK Häcken kom till Jämtland och besegrades av ett mycket bra ÖFK denna kväll. Den första hemmasegern i Allsvenskan är ett faktum.

Blackman
Mukiibi  Sotte  Atta  Widgren
Stadler  Nouri  Bachirou  Sema
Dyer  Ghoddos (Smajic 83)

ÖFK började piggt och efter en hörna i minut 5 fick Mukiibi bollen strax utanför straffområdet, först verkade han inte riktigt få kontroll på bollen men när han fick ordning på den klippte han till. Och vilket skott sen! Inte speciellt hårt men bollen seglade in i målvaktens vänstra kryss. Oerhört snyggt mål som fick arenan att explodera fullständigt! En kanonstart på matchen. Tyvärr kom repliken ganska fort. Det också efter en hörna, Simon Sandberg skjuter och skottet går rakt igenom fyra hemmaspelare. Fyra stycken! Hur är det ens möjligt?? Lika nöjd som man var vid 1-0, lika förvånad var man nu. Men första halvleken påminde lite om premiären mot Bajen. Stort spelövertag och bollinnehav. Många bra kombinationer där bollen tyvärr studsade ifrån några gånger. Ken Sema visade upp rena Michael Omoh-tekniken på sin vänsterkant. Närmare än hörna på hörna kom man inte och 1-1 i halvtid.

Andra startar lika. ÖFK fortsätter att skapa chanser och har stort spelövertag. Det kändes aldrig farligt bakåt. Häcken skapade ingenting. Detta var våran match! Men det var otroligt svårt att få in bollen. Skulle det återigen bli en match där vi sett till spelet och skapande av målchanser är det klart bättre laget men misslyckas med det viktigaste av allt, nämligen att göra mål? Viss frustation började infinna sig på läktaren då fler och fler vrålade "skjut" så fort vi närmade oss straffområdet. Den frustrationen smittade lyckligtvis inte av sig på planen. Man funderade på eventuella byten men Magic Potter avvaktade med det. Saman Ghoddos sprang och sprang och när han kom igenom i 75 minuten gick han inte att stoppa på något annat sätt än ojuste och Jonas Eriksson pekade på straffpunkten. Stora delar av publiken jublade, men den skulle ju slås också. Men Kung Nouri gjorde inga misstag och äntligen var vi i ledning igen! Efter målet backade vi som tur var inte upp i knäet på Blackman utan fortsatte med ganska hög press. 3-1 var också väldigt nära ett par gånger. I slutminuterna jobbade Ken Sema otroligt bra med att döda tiden. Till och med så att Graham Potter böjde sig in på plan för en high five. Otroligt skön känsla när matchen blåstes av! Andra raka segern och de tre första poängen i Allsvenskan på hemmaplan är bärgade!

Matchens +
Ronald Mukiibi
Det syntes att Mukiibi fick självförtroende av målet. Vilken match han gör! Felfri och ett fantastiskt mål.
Brwa Nouri
Man börjar känns igen Kung Nouri från förra säsongen. Hans bästa match hittills i år.
Ken Sema
Visade upp otroligt fin teknik och lurade bortalaget till andra sidan häcken matchen igenom. Dödade sedan hela tilläggstiden själv på sin kant.

Matchens -
Trots att Mukiibis mål kom på efterdyningarna av en hörna och Nouris på straff så har vi problem med de fasta situationerna. Frisparksvarianter misslyckas och på hörnorna händer ingenting. Om man nu ska klaga på något. Men det kanske är dumt efter denna kväll.

Vilken kväll det blev! Kallt och regnigt och jävligt men vi var i alla fall 4524 som struntade i det. En härlig match fick vi se och vilken stämning det var. Mycket bra jobbat av alla på hemmastå och till och med våran tysta sittplatspublik var med emellanåt. Sista minuten stod hela arenan upp och hyllade välförtjänt laget!