Ny förlust...
Ett mål i comebacken för Misja Pasjkin.

I en halvlek spelade Gripen en hyfsad bandy. Men det räckte inte mot Örebro.

Gripen spelade enligt uppgift hyfsat bra i en halvlek och var sedan liksom inte med i matchen i den andra.

Så har jag nu fått höra från flera håll, angående Gripens insats i Örebro.
Vad beror då detta på?
En del vill förklara det med att lagledningen utnyttjar spelarna fel, andra skyller på nya och nygamla spelare. Själv tror jag inte det är så enkelt, utan tror mer på en komplicerad mix av flera faktorer.

Gripen HAR en hel del nya ansikten i truppen, även denna säsong. Dessa har tydligen inte helt hittat sina roller ännu.
Sedan är det ju också så, att Gripen haft två matcher som knappast kan anses som "lätta", nu i seriestarten.
Först ett taggat, och topptippat, Broberg i premiären. Och sedan de riktigt hungriga nykomlingarna Örebro på bortaplan. Kalla inte en sådan inledning för "enkel".

Vad finns att säga om Örebromatchen?
Gripen inledde matchen riktigt bra. Man skaffade sig även en 2-0 ledning genom mål av Martin Apelqvist och Alexei Kurochkin. Man hade även bud på fler mål, men bollen ville liksom inte in.
Sedan fick så Örebro till en reducering, 1-2, som även var resultatet i halvtidsvilan.

I andra halvleken så hände något.
Eller så kanske man kan säga att inget hände, för Gripens del.
Örebro tilläts göra 2-2 på en hörnretur i den 49:e och sedan 3-2 på hörna i den 66:e minuten.
Comebackande Misja Pasjkin gav de medresta Gripensupportrarna visst hopp i den 68:e matchminuten med ett hårt långskott som då innebar 3-3.
I den 76:e minuten så tillåts Örebros erkänt duktige hörnskytt, Tomas Knutson, sikta in sig och sätta 4-3 i nättaket.
Efter detta har båda lagen en del chanser, men nästa mål föll först i den 90:e minuten (eller om det var på tilläggstid?). Tyvärr för Gripen, så var det Örebro som gjorde detta mål och fastställde slutresultatet till 5-3.

Undertecknad var ej på plats, utan har här fått sammanfatta så gott det går via supportrars uppfattning, radions kommentatorer samt matchrapporten från Gripens officiella hemsida.
Men jag måste säga att det jag hört och läst, ger mycket att tänka på, men även små positiva bitar!
Bland det positiva kan nämnas, att återvändaren Misja Pasjkin gör mål i första matchen och att Gripens försvar stundtals verkar fungera klockrent.
De negativa bitarna vet spelarna själva om och jag litar på att ledarstaben nu kommer ta tag i vissa saker.

Ny match på fredag. Västerås SK gästar Slättbergsbanan.
Än är det inte kört för Gripen! Förra året inledde laget med fem raka förluster i serien, innan det blev ordning.
Så slut nu upp på läktarna och stötta våra krigare!