Gripen föll i Falun
Två matcher kvar på säsongen! Forza!

Efter det snöpliga poängtappet i hemmamatchen mot Falun, så var det dags för bortamatchen mot detta masgäng.

I inledningen av matchen, så hade Gripen minst lika många målchanser som sina motståndare. Men tyvärr så fick Falun lite väl enkelt gå ifrån till 4-0, innan Gripen tog en mycket välbehövlig time-out. Efter denna så var det ett betydligt mer vaket Gripen som visade upp sig. Och Falun fick i princip bara en riktig chans till, under första halvlek; en straff som man missade grovt.
4-0 var ställningen i paus, men det kändes smått orättvist att Gripen var mållösa.

I den andra halvleken så var Falun försiktigare i sitt spel, än man varit i första halvlek. Och samtidigt började framspelningarna från Gripen till sina forwards hitta fram på ett säkrare sätt.
I den 57:e matchminuten fick Johan Brodin Kruta in ett otagbart skott på hörna.
Och efter målet så skapades ett par fina lägen, men utan resultat.
I den 66:e minuten så kontrade Faluns spelare, forne Gripenbekantingen Mikael Jernberg, in 5-1 direkt efter sin utvisning. För övrigt så anser undertecknad samt flera med mig, att 10 minuter var alldeles för lindrigt för denna utvisning. Men mer om det senare.
Direkt efter målet, så får Misja Pasjkin "söndagsglida" med bollen genom ett stillastående Falun ända från mittlinjen och fram till ett säkert avslut, 5-2.
Gripen följde upp detta med ett par fina chanser, men tyvärr resultatlösa.
Falun gör 6-2 i den 74:e minuten och även 7-2 i den 77:e.
7-2 blir således även slutresultatet.

Lite noteringar om matchen:
*Enligt regelboken får matchspeakern EJ hetsa publiken under pågående spel. Detta gjordes dock FLERA gånger under andra halvlek.
*Och så utvisningen på Mikael Jernberg. Faluspelaren var flera gånger på Gripens Martin Apelqvist. Den sista förseelsen av dessa, ett grovt överfall, skedde ca 40 meter från bollen och mitt framför ögonen på linjedomaren. Enligt regelboken ska sådant resultera i rött kort, men domaren gav "bara" 10 minuters utvisning.
* I Falun ska nog skolsystemet ha underkänt. Dalmasarna verkar nämligen tro att Gripen är från Göteborg! Eller vad ska man annars säga om kvällens återkommande ramsa "Alla heter Glenn i Göteborg"...
* Falun spelar mer fult än vad somliga kallar "hårt".

Sett till hela matchen, så vinner Falun rättvist, men med något för stora siffror.
Nu återstår det två matcher på hela säsongen. För Gripen väntar närmast bortamatch mot Haparanda/Tornio på fredagskvällen. Finns bara ett läge nu. Full fokus på hela planen i alla lägen samt resoluta avslut.