Ny tung förlust i måstematch

Kombinationen HIK och matcher mot konkurrenter i toppskiktet verkar alltid resultera i förluster denna säsong. Efter 4-8 hemma mot Djurgården gick nämnda lag förbi i tabellen, och HIK får nog svårt att nå kvalplatsen eftersom man inte verkar ha nerver att klara den här typen av matcher.

Lördagens hemmamatch blev framflyttad 30 minuter pga dålig is (andra gången en hemmamatch  blir framflyttad denna säsong pga isproblem, vem bär ansvaret för detta??), och DIF började bäst  genom att gå fram till 0-2 efter ca en kvart. En HIK-timeout gav lite resultat i form av reducering  till 1-2 i den 19:e minuten.
Ett totalras i första halvlekens sista 10 minuter förvandlade ett greppbart underläge på 1-2 till nästan hopplösa 1-6 innan halvtidpausen. Man ska inte kunna tappa SÅ mycket på så kort tid, och förutsättningarna att ta poäng i den här matchen försämrades givetvis oerhört pga detta ras.

I andra halvleken skärpte HIK till sig, och gav sig på den snudd på hopplösa uppgiften att hämta in 5 måls underläge. 1-6 förvandlades till 2-6, 3-6 och slutligen 4-6 i den 87:e minuten. Närmare kom dock inte HIK, och i stället fick DIF privilegiet att på liknande sätt strö extra salt i HIK-såren genom att pillra in både 4-7 och 4-8 i slutminuterna.

Kontenta:
Matchen förlorades i första halvlek då man närmast i total avsaknad av kyla, kontroll och
rutin lät DIF gå ifrån till 1-6. Även om man har problem med att få spelet att fungera, och vill nå halvtidspaus för att kunna snacka igenom hur man ska kunna vända på den negativa trenden, så ska man absolut INTE tillåta motståndarlaget att göra 4 mål på så kort tid...
Spela destruktivt, dundra ut bollen på Edsviken eller upp på fotbollsplanen, vad som helst, men släpp för h-e inte in en massa mål bakåt! Där MÅSTE Helenelund göra något, utan tvekan.

Jag har sett massvis med matcher i alla möjliga lagsporter där ett lag varit totalt utspelat, men genom destruktivt och smart spel ändå kunnat hålla nere siffrorna målmässigt, för att senare i samma match vända på steken och sen vinna densamma, trots att man egentligen, sett till spelet, egentligen inte varit "värda" segern. Det det handlar om i slutändan är att göra fler mål än motståndarlaget, sen får det se ut hur som helst spelmässigt.

Orättvist? Ja, men det är det som är charmen med all idrott. Om alla lag som var bättre än ett annat alltid skulle vinna skulle väldigt många matcher bli otroligt tråkiga att titta på, eller hur?

Nu väntar en riktigt jobbig match borta mot serieledarna Åtvidaberg, som mer eller mindre redan har ett ben i Allsvenskan efter en stark säsong.