Nattsvart för HT Bandy
Läget är prekärt för Marko Herajärvis HaparandaTornio Bandy med två omgångar kvar av serien.

HT Bandy föll i den viktiga matchen mot Villa-Lidköping med klara 5-1 på Cape East Arena. Läget ser inte ljust ut för gränslaget när två omgångar återstår, dock har laget avgörandet i egna händer.

Redan efter 22 minuters spel hade Villa/Lidköping ryckt åt sig en 3-0-ledning. Ett vasst lag som Villa släpper inte ett sådant handicap och trots Peter Stocks reducering till 3-1 innan paus kunde gästerna defilera i den andra halvleken och sätta punkt på gränslagets förhoppningar om poäng med ytterligare två mål.

Med endast två omgångar kvar att spela av serien är läget prekärt för HT Bandy. Laget ligger under nedflyttningsstrecket med en poäng upp till Vänersborg. Visserligen möter HT Bandy för övrigt IFK Vänersborg i den sista omgången som spelas nästa helg, men frågan är om inte HT Bandys öde är avgjort innan dess.

På onsdag väntar Edsbyn borta för gränslaget medan Vänersborg tar emot Tillberga på hemmaplan. Förlust för HT Bandy på onsdag och vinst för Vänersborg innebär nedflyttning för HaparandaTornio.