Andreas Lysell klar för Åby/Tjureda IF

Andreas Lysell klar för Åby/Tjureda IF

En rejäl värvning inför nästa bandysäsong blev klar i helgen då Andreas Lysell ritat på kontrakt och kommer spela för föreningen nästa säsong. Andreas lämnar därmed elitseriespel och Vetlanda BK där han spelat de senaste 7 säsongerna.

Andreas, som fyllde 31 år i januari, har Kalix som moderklubb och spelade för dem fram till säsongen 2005/06. Därefter blev det Falu BS i fyra säsonger innan 
Vetlanda värvade honom 2009/10.

Det är med andra ord en rutinerad bandyspelare som varit med ett bra tag. PÅ ungdomsnivå finns ett antal landskamper bland meriterna däribland P-19-VM-silver 2004.
En hel del elitseriematcher har det också blivit. Bara i sina sju säsonger i VBK blev det 173 matcher och 90 mål.
Säsongen som gick blev det tolv matcher i elitserien, 12 mål, varav 11 var spelmål, och 4 assist.

Andreas har mesta delen i sin karriär spelat som anfallare men kan användas längre bak i planen också. En slitvarg på planen med ett vasst skott och fin skridskoåkning.

Värvningen av Andreas är ett steg i rätt riktning mot målet att ta steget upp i allsvenskan. Vi är säkra på att Andreas kommer tillföra en hel del till laget och passa bra in i gänget.  


Väkommen till ÅBY/Tjureda Andreas!

---------------------------------------------------------------------

Arbetet med att bilda ett slagkraftigt lag till kommande säsong fortgår och bollen är nu verkligen i rullning. Vi hoppas kunna komma merd mer infromation inom kort!

Daniel Janlöv2016-05-01 20:15:44
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.