8 - 3

Ännu en Villaseger

Hemmamatchen mot Bollnäs vanns till slut med 8-3.

Gårdagskvällen innebar toppmöte i Arenan mellan serieledande Villa och tabelltrean Bollnäs. Hos Villa saknades Erik Säfström som hade känningar i en ljumske. Alexander Härndahl tog klivet in i truppen istället. Dessutom var Jesper Thimfors tillbaka i kassen och Anton Johansson som stått de senaste två matcherna fick denna gång ägna sig åt den ädla konsten bänknöteri.

Villa kom ut med stor energi och satte hög press på Bollnäs direkt. Något som var framgångsrikt eftersom man erövrade bollen gång på gång. 2-0 efter 20 minuter kunde varit mer men det brändes rätt så mycket lägen i gästernas straffområde. 1-0 bar Alexander Karlgrens signatur när en av hans djupledspassningar nådde Felix Pherson. Vid andra målet så löste Joel Broberg och Martin Karlsson en svår situation på egen planhalva på ett briljant sätt innan Joel lyfte fram en välbredd räkmacka till en fristående Christoffer Edlund.

Erik Pettersson reducerade tämligen plötsligt för Bollnäs med ett skott utifrån och matchbilden förändrades en hel del. Bortalaget åt sig in i matchen och kvitteringen kom också på hörna. Villa replikerade dock snabbt genom Tim Persson och när domaren flöjtade för halvtidsvila så var ställningen 3-2 efter en halvlek som till slut blev riktigt jämn.

Om Villa var ineffektiva i inledningen av matchen så var man desto mer effektiva i början av andra. Med en minuts mellanrum så gjorde Tim 4-2 och Edlund 5-2 och gästerna tog en timeout. Lite senare så breakdansade sig Alexander Härndahl igenom Bollnäslaget och överlät åt Martin Karlsson att sätta 6-2. Den vanligtvis rätt så målsnåle MK6 har nu nätat fyra gånger på de tre senaste matcherna. Fint det.

Bollnäs hängde lite läpp efter detta och drog på sig ett par utvisningar. I spel 11 mot 9 så gjorde Tim sitt tredje mål fram till 7-2 vilket innebar att rullgardinen definitivt drogs ner för gästerna. Under slutkvarten gick matchen sedan in i ett limbotillstånd där inte så mycket hände. Erik Pettersson fick in en reducering innan Edlund med matchens sista skott satte 8-3 på straff.

Tycker att Villa gjorde en riktigt bra match. Skillnaden jämfört med ett par av de senaste fighterna var att ineffektiviteten framför motståndarmålet var väldigt påtaglig i början. Efter Bollnäs första mål så tog sig gästerna in i matchen på ett bra sätt så att det blev jämnt resten av första halvlek men då avgjorde Villa efter paus istället. 8-3 mot tabelltrean. Det är vi klart nöjda med eller?

Tim Persson och Christoffer Edlund satte tre baljor var men matchens store Villait var ändå Joel Broberg som ständigt satte fram sina medspelare i fina lägen. Han får fem överfulla fickpluntor av fem möjliga i betyg. Han kunde kanske ha satt någon av sina egna chanser också men det spar han säkerligen till senare tillfällen.

På lördag spelar 12 av 13 elitserielag match igen. Det enda lag som får helgledigt är Villa som skulle spelat borta mot AIK. Nästa match blir istället mot Gripen hemma i Arenan på tisdag. Inte den lättaste dagen i veckan att få kreti och pleti att gå på bandy kanske, men hoppas kan man ju alltid.