Både vin och vatten mot Surte

Det blev en knapp förlust i matchpremiären mot Surte, 5-4 till hemmalaget efter 4-2 i paus.

Frillesås startade annars bra och tog ledningen redan efter knappa tre minuter då Daniel Gratjov spelade fram David Emretsson som mycket vackert kunde panga in säsongens första mål i nättaket. Man fortsatte och kunde utöka till en tvåmåls-ledning, även denna gång genom ”Bus” som förvaltade en liten elegant flipp från Anders Ahlstrand i den 15:e minuten. Strax efter hade man inte riktigt koll på sin markering i försvaret då Surte genom Magnus Karlsson, assisterad av Henrik Jönsson, kunde reducera till 1-2. Fem minuter senare var det kvitterat genom Mattias Wenstedt på inspel från Magnus Karlsson. Här hade Frillesås börjat tappa lite av sin fina inledning och man fick ett för långt lag där Surte kunde få för mycket spelrum på mittplan som renderade i ett ökat spelövertag. I slutet av halvleken slarvade man åter lite i de bakre leden hos Frillesås vilket gav Surte ett par lite för enkla mål. Målskyttar då var Ante Grip och Robin Wang.

I paus poängterade man att man måste vara mer på tå i försvarsspelet och inte titta så mycket boll. Och det blev klart bättre i början av andra än avslutningen av den första. Reduceringen till 4-3 kom på en hörnretur i den 60: e där Joakim Strömbäck höll sig fram och petade bollen bakom Wetterberg i Surtemålet. Tyvärr kunde Surte åter ta sin marginal då Jönsson blev återgäldad av Karlsson i den 75: e. Frillesås tog timeout för att formera om sina styrkor och det gav utdelning i den 87: e då ”Bus” gjorde sin tredje balja för dagen. Tråkigt nog kom man inte närmare men hellre en förlust nu än i serien.

Enligt Tobias Johansson så gör man en helt okej premiär där man, som nämnts ovan, startar första 15-20 minuterna riktigt bra men sedan tappar lite positioner. I andra kämpar man sig in i matchen och jobbar sista 45 på ett bra sätt. Låt vara att man kanske inte kommer rätt i alla lägen men ambitionen var bra. Av spelarna så gjorde så klart tremålsskytten David Emretsson bra ifrån sig, inte bara målmässigt utan också med sitt vanliga uppoffrande spel. Björn Zetterlind gjorde också bra ifrån sig under andra halvlek när han vaktade kassen.

Laget mot Surte: Christian Axelsson mv, Björn Zetterlind mv, Marcus Blickander lib, Tommy Jönsson hb, Niklas Wiklander vb, Oscar Bruhn vh, Joakim Strömbäck hh, Simon Stenvall def mitt, Anders Ahlstrand h-mitt, Daniel Gratjov v-mitt, Mattias Olausson off-mitt, David Emretsson anf.

Avbytare: Johan Jenefeldt mitt, Timmy Wiklander halv/mitt, Gleb Kipriyanov anf, Daniel Gunnarsson mitt.

Målskyttar: David Emretsson 3+0, Joakim Strömbäck 1+0, Anders Ahlstrand 0+1, Daniel Gratjov 0+1, Tommy Jönsson 0+1.