Svidande förlust i premiären

Seriepremiären blev inte lyckad för Borgia. En svidande förlust med 3-6 (2-3) mot Helenelund. - Dom gör mål på våra misstag, sa tränare Wisell efter matchen.

Regnet öste ner under flera tillfällen under matchens gång. Det var svårspelat, och båda lagen gjorde sina misstag. Tyvärr stod Borgia för de flesta.

Det hela började ändå väldigt bra. Borgia hade en 2-0 ledning efter sjutton spelade minuter. Det första efter fyra minuter då Martin Johansson började målskyttet. Patric Geiborg satte tvåan efter snyggt förhandsarbete av Patrik Andersson och Marcus Johansson.

Efter det hade båda lagen väldigt svårt att bygga något som kan likna ett anfall. Regnet öste ner. Det började likna mer vattenpolo än en bandymatch.
Misstag på misstag gav inte jätte bra självförtroende hos Borgia spelarna och Helenelund fick chansen att knappa in. Helenelund gick in i paus med en 3-2 ledning.

I den andra halvleken kom ett mycket tuffare Borgia ut på banan. Patric Geiborg gjorde sitt andra, och Borgias tredje mål efter sextio minuter spelat.

Planen blev allt mer svårspelad och båda lagen hade svårt att skapa målchanser. Helenelund tog åter ledningen och Borgia fick åter jaga en kvittering.
Tålamodet fanns inte där och många trötta Borgia ben gav flera misstag som Helenelund tog vara på. Borgia kom aldrig närmare än så, och Helenelund kunde rycka ifrån till en 6-3 seger. Det var många dystra miner i omklädningsrummet efter matchen, helt förstårligt såklart.

- Första tjugo spelar vi bra, innan deras 2-1 reducering. Rent spelmässigt så spelar vi bra under hela matchen tycker jag. Trots att vi nästan inte fick spela med den tänkta uppställningen under hela matchen, Jonas Bexell som var tvungen att avbryta matchen pga. tappad lins. Men det är ändå skönt att se att 1-0 målet är ett uppspel som vi har tränat hårt på. Det är kul att se att spelarna har tagit åt sig vad vi har pratat om. Och jag tror säkert att Helenelund är nöjda med segern, det var ju dom som hade pressen på sig att åka ner hit och ta poäng eftersom dom har sagt att dom ska upp till allsvenskan redan denna säsong, sa tränaren Wisell efter matchen.

Nästa helg åker laget till Eskilstuna. Även det kommer att bli en tuff drabbning. Eskilstuna som är väldigt starka på hemmaplan.