Lagbanner
Inför: Eskilstuna BS-Borgia NBK

Inför: Eskilstuna BS-Borgia NBK

Förlust i premiären, och imorgon ställs Borgia mot ännu ett topptippat lag. Eskilstuna borta, som kan vara en av säsongens tuffaste bortamatcher. - Favoritskapet ligger hos dom. Men som vanligt så ger vi oss inte utan kamp, säger tränare Wisell.

Vi börjar närma oss slutet av november. I hopp om snö och minusgrader så får vi istället stå ut med regn och plusgrader.
Tyvärr verkar det som att vi får stå ut med det ett tag till. Det väntas bli varmt och även regn under hela helgen. Isproblem och vädret har gjort det svårt att genomföra bra träningar under veckan.

Under veckan har laget drabbats av sjukdomar och skador. Viktor Östrand, Johan Björkström och Jonas Forsell har varit borta från träning under hela veckan och avstår helgens match. Fredrik Brusén har haft problem med en skadad axel sen seriepremiären, men räknar ändå med att spela mot Eskilstuna. Tyvärr har nyförvärvet Jonas Bexell beslutat att ta en paus från bandy för att satsa på sina studier, det återstår om han kommer tillbaka under säsongen.
En roligare nyhet är att talangen Magnus Wikström gör comeback i Borgias a-lag efter ett par år i Finspångs AIK och även ett år utan bandy. Ett bra tillskott till laget som kommer att vara till stor betydelse.

- Vi kunde haft en bättre träningsvecka inför helgens match helt klart. Vi kommer att få göra en hel del justeringar i uppställningen. Bland annat så är bägge ytterhalverna borta sen startuppställningen i premiären, säger Wisell till hemsidan inför matchen.


Tvåmålsskytten i seriepremiären, Patric Geiborg, sa så här inför lördagens match.
- Trots förlusten mot Helenelund så åker vi till Eskilstuna med ett gott självförtroende. Det är även kul att Magnus Wikström är tillbaka i laget. Med honom på plan så kommer det höja oss andra att vilja prestera bättre.

Eskilstuna BS:
Eskilstuna fick även dom en trög start på seriespelet. Förlust mot Djurgården med 6-3. Men man fick sig en skaplig revansch i onsdags då man vann mot Team Katrineholm med 12-3. En match som tydligen var svårspelad. Regnet forsade ner, en stark insats av Eskilstuna. Borgia och Eskilstuna har mötts många gånger genom åren. Förra säsongen blev det förlust både hemma och borta. Men matcherna brukar vara täta, det är ju trots allt två bra lag som möter varann.




Laget mot Eskilstuna BS:
  1. Magnus Jebsen (Mv)
21. Patrik Grönborg (Mv)
  4. Jan-Åke Strömgren
  6. Mikael Sonesson
  9. Magnus Wikström
10. Fredrik Brusén
11. Patric Geiborg
12. Martin Johansson
13. Marcus Johansson
14. Daniel Nordström
15. Niclas Geiborg
16. Magnus Aronsson
19. Christian Johansson
20. Tobias Pettersson
22. Patrik Andersson

Sebastian Östlund2009-11-20 16:57:00
Author

Fler artiklar om Borgia-Norrköping