Förlust i Uppsala

Det går tungt för Lunden just nu. Efter det svidande tappet på annandagen, då en 5-1 ledning förvandlades till förlust med 5-6, blev det en eftermiddag som gick helt i moll när HIK åkte på en andra raka förlust i Recoverhallen mot Uppsala-laget UNIK/BoIS:

Ja, det var inga muntra miner hos varken lag, ledare eller supportrar efter matchen, då HIK inkasserade ännu en tung förlust. 3-7 i ändalykten blev det denna gång, och HIK var faktiskt inte ens nära poäng denna snöiga trettondagsafton.

Tre Lundeners gjorde resan upp, och sammanstrålade med ytterligare ett par HIK:are på läktaren, i den ocharminga metalladan Recoverhallen (fd Relitahallen). Sammanlagt 73 personer samlades på de fyra små träläktarna (och uppe i "utsiksttornet"), varav säkert 20 var bortalagssympatisörer.
Det blev en smärtsam upplevelse att se ett HIK som inte kom upp i den nivå som krävs för att på allvar störa ett så pass bra lag som det nyligen sammanslagna Uppsala-laget, då vi hade färska minnen av hur svårt det var att besegra samma lag hemma på Sollentunavallen tidigare i vintras (5-4 med mycket möda).
Uppsalalaget tog ledningen redan efter drygt fyra minuter, och efter en dryg kvart stod det 3-0. Jag sa då till mina vänner i klacken att HIK alltså vid detta skede hade
släppt in åtta mål i rad!! Fem i rad när vi tappade i annandagsmatchen, och nu tre till i denna match! Illa!

Som tur var stannade den hemska trenden vid just åtta mål, då HIK reducerade till 1-3 på hörna efter 21:20. Men säg den glädje som varar för evigt... UNIK/BoIS gjorde 4-1 innan paus, och det fanns absolut ingenting som tydde på en vändning i andra halvlek. Tyvärr skulle vi ha rätt...
Andra halvlek slutade alltså 3-2 till hemmalaget, och det var väl det enda mikroskopiska glädjeämnet, att vi förlorade andra halvlek med en mindre målmarginal än den första.

Spelmässigt ser det vilset, oengagerat och enahanda ut från HIKs sida. Man åker gång på gång solo rakt in i gröten, och förlorar boll. Försöker man använda sig av kanterna blir man uttryckta mot sargen, och inspelen mot mitten (där det alldeles för ofta finns för få bollmottagare) blir missriktade och allt som oftast ofarliga.
UNIK/BoIS rann igen väldigt enkelt, och hade ett par snabbskrinnare som skar som en varm kniv genom smör gång på gång.
Bäst i HIK var målvakten Arvid Johansson, som på egen hand såg till att det slapp bli tvåsifrigt bakåt,

Nä, det här ser sannerligen inte bra ut, och då möter vi Djurgården redan på söndag, samt har dubbelmöte mot Gustavsberg kvar på spelschemat.

Man kan väl säga att den fina trenden med idel vinster i inledningen bröts då WIlly Johansson lämnde HIK för DIF. Han gjorde två mål i debuten för sitt nya lag på annandagen mot Gustavsberg (som DIF vann med 7-2), och på trettondagen gjorde han tre av fyra mål när DIF återigen vann, denna gång mot Norrtelje (4-1).
En spelare ska naturligtvis inte vara det som skiljer mellan succé och fiasko, men man börjar ju faktiskt undra om det i detta fall kanske är så pass illa!?
Det får vi väl se nu när vi drabbar samman med just DIF, och vi får se hur stämningen på plan och läktare artar sig när Willy möter sina forna lagkamrater.
En sak är säker: HIK bör definitivt känna till hur WIlly spelar, och ha järnkoll på honom.
Dessutom får HIK abslout inte förlora den matchen, för då ser det ut som att vi kan bli avhängda från kvalplatsstriden. Tyvärr...

Matchfakta, Recoverhallen fredag 6 januari 15:00 Recoverhallen, Uppsala
UNIK/BoIS-Helenelunds IK 7-3 (4-1)
Målskyttar HIK: Hård 2 (en straff, en hörna), Rönnkvist 1 (hörna)
Straffar: 1-1 (HIKs i mål, UNIK/BoIS räddad)
Hörnor: 13-9 i hemmafavör.