Annandagsseger för Grängesberg
Joakim Engström, tremålsskytt för GBK.

Grängesberg tog en skön seger på annandagen, när man vann borta mot Karlsbyheden med 3-4.

Matchförlopp:
Matchen startade på Hedvallen i ymnigt snöfall och jag tar av mig mössan för Mine Armys
härliga ”intro” med bengaliska eldar och fyrverkeri på bortaplan…stort killar.
GBK tog tag i taktpinnen och redan efter fyra minuters spel så skapar GBK en hörna som blir resultatlös, däremot i den 7:e så får GBK en straff . Jonte kliver fram och laddar bössan men lite för spända axlar gör att skottet går utanför. GBK dominerar spelet i snön och GBK vaskar fram hörna efter hörna men bolluslingen vill ej leta sig in i målet. I den 27:e minuten så är GBK igenom och straff nummer två är ett faktum. Denna gång kliven Jocke Engström fram och ”tjoff” så sitter 0-1 ( 28.06). GBK fortsätter att dominera men Karlsbyn sliter i defensiven och lyckas se till att halvtidsresultatet är 0-1.

Göte har blandat till en ”jultomte dryck” av 1 del svagdricka från Norhyttan, spetsat med sjögräs från Norhytteån och 2 delar avslagen julmust från ”Plocken Lager 09” från Spendrups. Raaap sa Pille innan han gick ut till andra halvlek.

Andra halvlek börjar och snöfallet är borta och nu ska det köras tänker GBK. Direkt så bryter Engan högt upp på plan och frispelar Bullen som går in i ”skiten” och blir bryskt fälld, straff signalerar Heinonen (tid 46.12). Engan kliver åter fram och ”knackar dit 0-2 (46.21). GBK fortsätter gnugga men Karlsbyn jobbar på bra och i den 59:e så får Jocke Engström fatt bollen efter kortlinjen och han likt Kurre Hamrin så letar han sig in efter kortlinjen och snurrar upp målvakt plus backar och kallt sätter ”Engan” 0-3 (59.23)  högt upp i gaveln. Alla tror att matchen nästan är avgjord men ”Byn” ökar tempot och de har gett sig den på att göra detta till match igen och i den 68:e så rinner de igenom och reducerar till 1-3 (68.57). I detta vädrar ”Byn” närkontakt men minuten senare så lyfter Jonathan ”Jonte” Gustavsson en väl avvägd delikatess till Anders Hagberg som säker gör 1-4 (70.29) för GBK. Med tjugo minuter kvar att spela så tror många att matchen är ”stängd” men fyra minuter senare så gör Niklas Sundberg 2-4 (74.01) på den mest solklara offside ( minst 5 meter ) som jag upplevt i min bandykarriär. Tråkigt att se ett sådant grovt misstag men starkt av alla GBK áre att ej bli ”skogstokiga” på domartrion.Femton minuter kvar att spela och ”Byn” får gratis energi och de kämpar ursinnigt för att få kontakt och i den 80:e minuten så bryter de in i straffområdet för att söka straff och vi stoppar de bryskt och straffen är ett faktum. Niklas Lindroth åker fram och sätter straffen säkert 3-4 (80.17). Tio minuter kvar att spela och min puls ligger på ca 180 slag/minut och nu kämpas det från båda lagens håll och i den 88:e så åker Johan Thunstedt på sin 3:e utvisning och Heinonen håller upp det röda kortet och det verkade som luften gick ur ”Byn” då mentalt och GBK kunde bogsera hem matchen. Härligt annandags-figth som alla fick uppleva som var på Hedvallen idag. Tack Mine Army för inramningen…det kändes som ni var vår 12:e spelare på planen…

Spelarkritik: Gedigen laginsats, ingen nämnd ingen glömd…

Domarkritik: Totalt sett godkänt, däremot tråkigt av linjemannen att missa en 5-10 meters offside vid 2-4 målet.
Domare: Team Pekka Heinonen, Niklas Ljungberg, Alex Karlsten.