Förlust mot UNIK

Det blev storförlust för Grängesberg borta mot UNIK. Matchen slutade 10-1 till UNIK.

Matchförlopp:
Matchen startar och domare Lisell visar sin hemma sida och tilldömer UNIK en snäll straff efter 2 minuters spel och UNIK gör ej något misstag 1-0 (2.11). Bättre start kunde man fått. UNIK spelar bra och GBK får inrikta sig på försvarsspel men i den 4:e minuten så gör UNIK 2-0 (4.02) på ett frislag som ej såg otagbar ut. GBK jobbar på och Bullen får en flipplyra som elegant levererar Anders Hagberg ett smörpass men Anders blir bryskt fälld i straffområdet, straff GBK, tid 19.29. Joakim Engström trycker upp straffen i taket så vaktmästaren fick sy ihop nätet. 2-1 (20.00). GBK jobbar bra defensivt mot ett spelskickligt UNIK men inom loppet av tre minuter så presenterar Daniel Fröjdlund sig på allvar och gör 3-1( 27.11) och 4-1 (28.45) för UNIK. GBK får enbart inrikta sig på försvarsspel och  i den 38:e så gör UNIK ett snyggt mål som skulle få forna USSR´s hockeylandslag  gröna av avundsjuka…5-1 (38.12)  som också blir halvtidsresultat.

Wenstedt senior har blandat till en ”häxbrygd” av vatten från Orrleken och Skråssbäcken och en flaska Loka päron.
Hurtig rapade efter så brandvarnaren löste ur…

Andra halvlek var endast  sex minuter gammal då domaren Dennis Lisell signalerar straff  på en tröjdragning av Mikael Danielsson men ändrar sig när bollen skjuts i mål och UNIK får målet 6-1 (51.09) och GBK får Micke D utvisad i 10 minuter. Enligt reglerna så ska det vara straff när domaren lägger händerna i kors och GBK ska ha fått in Micke D när bollen skjuts i mål när straffen skjuts i mål. Minneslucka av Lisell när man påtalar att han hade signalerat straff!! Minuter senare så fantiserar Lisell igen när han ser lite skevt och dömer ut Andreas Danielsson för krosschecking och protest (10+10 rött kort) trots att UNIK spelaren var lika god kålsupare i närkampen. Lärdom= Protestera ej mot en domare som har dålig syn och lyssna ej på en linjeman som tydligt informerar oss att straffet är peronligt ????? Förvirrade ledare och linjemän!!. GBK tar time out och reder ut spelplatserna eftersom vi får spela 35 minuter med en man mindre. UNIK spelar ut sitt hela register mot ett skadeskjutet GBK och resultattavlan  lyser ilsket rött… 10-1 när slutsignalen ljuder. Tack UNIK för uppvisningen och lycka till i allsvenskan norra !!!

Spelarkritik: Alla kan lite bättre.
Domarkritik:Kritikkänslig domare med något skev syn och egna regeltolkningar!
Domare:Team Dennis Lisell