Grängesberg avslutade med seger

Det blev seger för Grängesberg i säsongens sista match, när man vann med 6-3 mot Karlsbyheden.

Matchförlopp:

Innan matchstart så gör båda lagen en ”line up” på mittplanen och har en tyst minut till minnet av Åke Hellmans hastiga bortgång och klubbens ordförande Kent Engström håller ett fint tal inför publiken, RIP Åke. Nu över till förutsättningarna inför matchen. Stark vind och ett ryggigt väder för alla inblandande. Det många ej visste var att målvakten Daniel ” Happy” Andersson stukade eller bröt ett finger under uppvärmningen och ingen reservmålvakt fanns att tillgå eftersom Jimmy har åkt på semester till Thailand innan säsongen var slut. Matchen börjar och GBK tar tag i taktpinnen och efter 6 minuters spel så bygger GBK ett fint anfall och Engström driver upp och hotar högt upp och vänder kontrollerat ur och passar till Jonny Hagberg så skickligt stänker dit 1-0 ( 6,15). GBK äger spelet men unga friska Karlsbyheden spelar friskt framåt och rakt och de vaskar fram KIK´s första hörna. Tjoff…rätt upp i taket av Max Reblin 1-1 (14.18).  GBK spelar igång och inom samma minut så driver Micke Danielsson upp bollen och frispelar Jonathan Gustavsson som ej gör något misstag 2-1 (15.26). GBK dominerar  i bollinnehav och skapar hörnor med jämna mellanrum och i den 29.e minuten så har Jonathan Gustavsson en fin uppåkning men avslutar med att träffa stolpen, synd… Karlsbyhedens unga killar är ej ofarliga när de kontrar och i den 33:e minuten så tvingas Matthias Hollstedt att bryskt fälla en KIK spelare som resulterar i att uppsöka ”snickerboa”. I samband med utvisningen så får KIK naturligtvis frislag strax utanför straffområdeslinjen. En snabb pet till Erik Sundlöv som avfyrar en projektil som sitter i taket, 2-2 (34.23). GBK ökar nu trycket i offensiven och iden 37:e minuten så är åter pigge Jonathan Gustavsson igenom men Karlsbyns keeper gör en ”idioträddning” som resulterar till hörna. Krigsrådet planerar en hörnvariant ser det ut som eftersom lurige Jonny Hagberg intar en ”bortre” position. Inspelet blir bra och Jonny dyker upp efter ett par pass och säkert så piskar Jonny upp den i bortre krysset 3-2 (38.40). Viktigt mål !!! Fyra minuter senare så kommer dagens delikatess av GBK där Micke Danielsson driver upp ett anfall och passar ut till Jonas ”Bullen” Andersson som fint drar med sig KIK försvaret och passar fint in till en fristående Jocke Engström som säkert sätter 4-2( 43.16) som också blir halvtidsresultatet.

Göte slår med sleven i dunken och årets sista energidryck är inte vilken dryck som helst. Göte började sin färd för att få tag i råvarorna med att från Tattarfallet med ”skarbugor” på fötterna ta sig ned till Latalamm tjärn där vattnet är kolsvart. Väl framme så hinkade han upp ca 12 liter och fyllde på sin dunk.. Därefter en marsch till ”Vattstenen” för få ca 3 liter magiskt vatten till dunken. Varför magiskt? Jo vattnet på stenen varken fryser eller torkar under hela året runt. Dessa tre liter tog han sig till en ”Smöjtall” (trolltall med hål i ) och mumlade en ”Ingvar Hedlunds ramsa” och tillsammans med en vindhiling som kom från Luossastugan. Därefter så körde Göte igenom dess dryck 5 ggr fram och åter genom smöjtallen för att få denna dryck magisk och kraftfull. Göte sa att på hemvägen tyckte han att skymtade ”Gardist Kalle” smyga omkring i närheten av Skattlösberg. Sista ingrediensen blev en ”stabulad ” ”Lycky Star” från gamla plocklagret på Spendrups som hade utgångsdatumet 20090713 som Happy hade hittat.
Arrschouiiii…..vrålade junioren Adam innan han drog av en ”rökare” och ”hjulade” ut till andra halvlek….

Happys finger ses över och det är ingen vacker syn men han fullföljer matchen med tejp och alvedon.
Andra halvlek börjar och GBK skapar en hörna redan i den första minuten, men den blir resultatlös. I stället så kommer KIK i följande anfall och avslutar med ett skott som halvskadade Happy släpper en retur på och Niklas Sundberg dyker upp och rakar in reduceringen till 4-3 (46.54). Reduceringen blir en väckarklocka för GBK som nu tar tag i spelet och några minuter senare så ”flippar” Jonny Hagberg till Engan som blir hakad och domaren signalerar straff. Jocke Engström kliver fram och piskar upp 5-3 i taket, tid 51.30. GBK dominerar spelet och fem minuter senare så kommer det en ”Jonny delikatess” (långboll) som friställer Jonathan Gustavsson som enkelt sätter 6-3 (56.08). GBK fortsätter äga mycket boll och junioren Adam Ferm-Forslund får lite mer speltid och han spelar klokt för sin ålder trots att han spelar på en ovan plats. Spelet böljar fram och åter och i den 37:e så tilldöms GBK en straff efter en rörig situation i Karlsbyns straffområde. Denna gång så får Jonte förtroendet och tjoff, men strax över ribban. Karlsbyn tar timeout i den 79:e minuten och de väntas flytta upp flera gubbar på topp. Karlsbyn skapar ej särskilt mycket under sista tiominutersperioden utan GBK skapar hörna på hörna, dock ingen utdelning på dessa och GBK kan säkert bogsera seger i hamn.

Spelarkritik: Bra kollektivt arbete av alla. Extra plus till Jonathan Gustavsson, Jonny Hagberg, Mikael Danielsson samt juniordebutanten Adam Ferm-Forslund.

Domarkritik:Godkänt!
Domare:Team Robert Malmström