Matchrapport från den oavgjorda matchen mot Härnösand, som slutade 3-3.

Hemmalag: Härnösand AIK                     Bortalag: Grängesbergs BK
Resultat: 3-3 ( 2-2 )
Speltid: 2x45 min

Matchförlopp:
07:30 rullade bussen från vallen denna lördagsmorgon. Med några sjuklingar hemma så var ändå humöret på topp och alla var taggade för en tuff drabbning. Väl när matchen drar igång så är det vi som tar ledningen innan minuten slagen, det är Micke D som sätter ett friläge som Jocke E passade fram till(00:56). Vi spelar bra de första tio minuterna då vi håller hög press och skapar oro i HAIK som kanske trodde vi skulle vara sämre. Dock i den 14e minuten så kvitterar HAIK genom Jens Wikström som på ett långkast från målvakten kommer fri med ”Happy” och  gör inga misstag (13:22). Vi ångar på och spelet väger väldigt mycket, lagen känner på varandra och det skapas egentligen inte jätte många målchanser. I den 31a ´minuten så bryter Micke D igenom och blir nedslagen, solklar straff som Jonte förvaltar på bästa sätt genom att ge oss åter ledningen till 2-1 (30:02). Kort därefter så åker Svedin på en utvisning och vi blir tillbaka pressade. HAIK skapar en hörna i den 40e minuten som de tar nytta av och  reducerar igen till 2-2 av Mikael Billander (40:09). Resultatet står sig till halvtidsvilan.

I paus så går snacket om att när vi sätter press från topparna så funkar styrningen perfekt, så fort de faller bort så skapas det farliga lägen. Det tas även upp att försvaret fungerar väldigt bra och de kommer aldrig igenom i mitten utan backar och deffmittar gör ett kanon jobb.

Andra halvlek så är det ett mer organiserat HAIK vi möter, efter sull på frislag på egen planhalva från Grängesspelare så norpar en HAIK spelare åt sig bollen och sätter ledningsbollen genom  Jens Wikström (48:11). Vi viker inte ner oss men skapar aldrig riktigt farlige målchanser utan får gnugga mycket defensivjobb och passningarna är stundtals lama och allmänt dåliga. Men vi får dock utdelning då vi får ett frislag efter sargen och Svedin lyfter in bollen och Engan viftar till med klubban och stänker dit kvitteringen(67:39). Bara minuter senare så tar HAIK Time Out och vi behöver också samla våra huvuden.. matchbilen ändras inte så mycket från våran sida vilket gör att även GBK tar en Time Out 5 minuter senare. Det blir bättre och de yngre killarna tar för sig mer och matchen lever för fullt.  Vi kommer in i den 87e minuten och Svedin åker på en till utvisning och nu var det bara kämparvilja som räknades de sista minuterna plus övertid. Det var svettigt, RIKTIGT svettig i slut minuterna då HAIK lyfte och lyfte med försvarsspelet spelade felfritt och vi kunde kämpa till oss 1 poäng borta mot Härnösand. Väldigt skönt att se krigarvilja hos grabbarna och stora delar av matchen tar vi med oss till morgondagens drabbning på Gärdehov IP mot Selånger. Bra Kämpat!!!

Spelarkritik: Stark kämparvilja trots motigt stundtals. Försvaret skötte sig utomordentligt med premiäraren Andreas D som Libero. Mittfältarna gnuggade på bra och så även topparna. Nått extra plus till Andreas D, Andreas H, Micke D.

Domarkritik: Godkänt med beröm
Domare: Sune Eriksson, Örjan Sundkvist, Ulf Orvér