Segersviten bröts för GBK

Efter tre raka segrar så bröts segersviten för Grängesberg, när man på lördagen förlorade mot Karlsborg med 3-1.

Matchförlopp:
Matchen startar och båda lagen känner på varandra och Karlsborg vaskar fram en hörna efter en minuts spel, men skyttesiktet är skevt och det tackar vi för. GBK fixar också fram en hörna i anfallet som följer men siktet är bättre men muren är tät i KBK´s mål. Spelet böljar fram och åter och i den 8:e så drar Karlsborg på ett bra distansskott men Jimmy gör en ”klass räddning”. Minuten senare så får Karlsborgs målvakt ett mindre ”spel” och ”rammar” Bullen bakifrån i straffområdet och Mikael Lundh signalerar en solklar straff för GBK. Joakim Engström lägger upp bollen på straffpunkten och kalibrerar siktet…”Tjoff” och ”missilen” går upp i taket, 1-0(10.01). GBK dominerar spelet lite men i den 15:e minuten så drar Andreas Danielsson på sig en utvisning. GBK´s dominans avtar och Karlsborg tar för sig mer och mer som ofta tillåts komma till skott och få enkla hörnor i parti och minut. Karlsborgs skytte denna dag är inte av bästa kaliber och halvleken slutar till GBK´s favör med 1-0.

Göte slår med sleven i dunken i omklädningsrummet och dagens råvaror till energidrycken kommer från ”Raiskii möösen” uppe vid Djupfallet ( mossen som aldrig fryser till is) och så hittade han en kvarglömd flaska vid ”Motti Täppa” som spetsade drycken till att smaka flygplansbränsle. Urshghhh…sa Jonny när han tömde muggen. Taktiksnacket gick ut på att ta tag i spelet och försöka komma till vassare avslut eller att få till hörnor.

Andra halvlek startar på en plan som är delvis spolad ????  Har ej upplevt på länge att man som arrangör ej spolar en hel plan i Div 1, lågvattenmärke GBK & Ludvika kommun.

Spelet börjar och Jonte avancerar och skapar en hörna efter en minuts spel men åter igen så är KBK´s mur i målet tät. Karlsborg spelar lite rakare och enklare och i den 49:e minuten skjuter Alexander Mardakin ett välplacerat skott som sitter intill stolpen 1-1 (49,16). GBK försöker komma till avslut men i bästa fall så får vi hörnor men idag så vill bollen ej gå vår väg. I den 60 minuten så blir Tantan utvisad och minuterna senare så drabbas Karlsborg av två utvisningar så nu har vi chansen att såga oss igenom ett glest KBK. Domarna svajar rejält i bedömningsnivån och Johan Danielsson också får uppsöka botbänken. Två glesa lag på planen och Karlsborg utnyttjar det bäst med att göra 1-2 (66.38) av Pär Nillson assisterad av Alexander Mardakin. När utvisningarna har spelats av så tar vi ”time out” för att flytta upp positionerna på vissa gubbar nu när vi är fulltaliga på planen. Minuten senare så vill vi lite för mycket i närkamperna och vi drar på oss åter en utvisning igen. Minuten senare så visar Karlsborgs lagkapten Tommy Andersson sin målfarlighet och ökar KBK´s ledning till 1-3 (77.15). Med ca en kvart kvar att spela så satsar GBK allt framåt och skapar fyra hörnor men skyttelyckan finns ej idag och matchen slutar med vinst för Karlsborg med 1-3, Grattis till segern KBK…

Spelarkritik: De flesta i GBK får godkändt, några ”gubbar” kan bättre. Extra plus till Jimmy i målet och Jonathan Gustavsson på ytterhalven.

Domarkritik:Knappt godkänt, lite svajigt och konstiga offside bedömningar, men lika åt båda håll.
Domare:Team Mikael Lundh.