Resultat: 4-2 (3-0)
Matchtid: 2x45 min

Laguppställning GBK: Jimmy A/Gustavsson MV, (Daniel Andersson RMV), Anders Hagberg, Mathias Hollstedt, Pontus Jansson, Jesper Svedin, Jonathan Kuusela, Jonathan Gustavsson, Mikael Danielsson, Anders Jonsson, Marcus Rådman, Johan Danielsson, Jonas Andersson, Joakim Engström, Andreas Hellman.

Matchförlopp:

Matchen drar igång på ett soligt Kalix IP och fin is. GBK håller i spelet och från första start så ser Karlsborg ut att ha en väldigt tät defensiv. I den 5:e minuten så drar Karlsborg på en distansrökare som Jimmy räddar, men returen drar Mattias Andersson in i nätmaskorna, 1-0 (6,56). GBK stångar sig blodig mot en kompakt defensiv och Karlsborg kontrar och får hörnor. Jimmy räddar en hörna i den 15:e och de övriga går i muren. I den 33:e så drar de på en distansrökare till och på returen så skickar Robin Alamaa in 2-0 (33.15). Karlsborg får åter en hörna i den 38:e som får tiden att stå still på Kalix IP, tjoff i taket, 3-0 (38.46). GBK får en hörna i 44:e men ingen utdelning, paus.

Göte slår i sleven och dagens vitamindryck består av vatten ur bottenviken och dextrosol.

GBK ändrar lite för att försöka ta ifatt i målprotokollet. GBK pressar och pressar men Karlsborg backar hem med alla styrkor men i den 52:a så drar Micke D igång ett anfall passar till Anders Hagberg som lägger fram en macka till Jonathan Gustavvson som reducerar till 3-1 (52.36). Karlsborg tar ”time out”. GBK pressar och pressar och Karlsborg hugger på kontringar och i den 83:e så tilldöms Karlsborg straff på slag på klubba. Straffen räddar Jimmy och matchen lever. I den 87:e minuten så får Karlsborg hörna och skottet går i muren och returen rakar Jimmy Strömbäck in i mål, 4-1 (88.56). GBK kämpar trots matchen är avgjord och det sista som händer i matchen är att GBK får hörna. Anders Hagberg träffar bra och skottet går i muren, returen försöker Hellman slå dit men åter igen så är muren tät, men Bullen tar andra returen och tar med sig både motspelare och boll in i målet, 4-2 (90.30). Domarna blåser av matchen kort därefter. Grattis till segern Karlsborg.

Domare: Ronny Andersson (Kalix), Jonas Holmqvist (KALIX), Håkan Johansson, (KALIX)
Domarkritik: Godkänt, ett minus att kompensera sista 10 min.

Spelarkritik: Godkänt av alla. Extra plus till Mattias Hollstedt, Jimmy Gustavsson, Jesper Svedin.

Hörnor GBK:  4 ( 1 mål )

Hörnor IK Karlsborgs BK:    7  ( 2 mål )

Utvisningar GBK:   3 x 10 min

Utvisningar Karlsborgs BK: 3x10 min

Publik: 126 st + en glad norrlänning som grillade hamburgare.
Temp: -10

Seriematch Div 1 Norra

Datum: 13/11-10
Spelplats: Nyborgsvallen
Hemmalag: Nyborgs SK                             Bortalag: Grängesbergs BK
Resultat: 8-3 (2 -2)

Laguppställning GBK: Jimmy A/Gustavsson, (Daniel Andersson), Anders Hagberg, Mathias Hollstedt, Pontus Jansson, Jesper Svedin, Jonathan Kuusela, Jonathan Gustavsson, Mikael Danielsson, Anders Jonsson, Marcus Rådman, Johan Danielsson, Jonas Andersson, Joakim Engström, Andreas Hellman.

Efter ha varit på resande fot sedan 04.30 på morgonen, först minibuss till Arlanda därefter flyg till Luleå och sedan minibuss till Kalix så var ej uppladdningen optimal för bataljen mot Nyborg. Nyborg börjar piggt och efter 5 minuters spel så blir Tantan utvisad för en bentackling. Frislag som följer så räddar Jimmy skottet men returen hugger Nyborgs nr:16 på och1-0 (7.37) är ett faktum. GBK kvitterar också på frislag, 1-1 (10.44) Jonathan Gustavsson. GBK vaknar till liv och i den 15:e minuten så spelar GBK fint och Jocke Engström passar fint till Jonathan Gustavsson som ej gör något misstag, 1-2 (14.48). Nyborg börjar pressa hårt och i den 28:e minuten så tvingas Tantan till bryska metoder och Nyborg får straff. Straffen räddar Jimmy och Nyborg ser ängsliga ut. I den 38:e minuten så visar Fredrik Wikström upp sig och han gör 2-2 (37.23) på egen hand efter ha fått mer och mer att säga till om, halvtid, pust…

Göte har blandat en häxbrygd av vatten från Kalix älv och lite vatten från Norhytte sjön plus lite hokus pokus. Tjosan, tjosan ropar laget.

Andra halvlek startade och det såg ut som GBK satt kvar i omklädningsrummet för efter 5 minuters spel i den andra halvleken så stod det 5-2 till Nyborg, time out begär GBK. Gränges vaknar till lite och Nyborg tappar sitt fina spel och i den 18:e minuten så får GBK straff. Jonathan Gustavsson borrar in reduceringen på straffslaget, 5-3 (67.34). Kort därefter så begär Nyborg time out. Spelet har hårdnat och Nyborg spelar hårt men domarna fria ofta Nyborgs bryska spel och då får undertecknad uppsöka läktaren efter ha sagt  ett sanningens ord till linjemannen. Med kvarten kvar så gör Nyborg 6-3 och 7-3 och matchen är punkterad och slutresultatet stannar vid 8-3. Grattis till segern Nyborg och tack för lektionen och kaffet.

Domare: Jonas Holmkvist Kalix, Håkan Johansson, Sebastian Norgren.
Domarkritik: Olika bedömningsnivå mellan lagen.

Spelarkritik: Godkänt 1:a halvlek, Andra halvlek kan alla lite bättre.
Extra plus till Jimmy Adolfsson/Gustavsson matchen igenom.

Målgörare:     GBK