Vinst mot Nyborg

Efter ett tidigt 0-2-underläge så vände Grängesberg till seger med 5-3 hemma mot Nyborg på lördagen.

Matchförlopp:
Matchen startar och Nyborg är ordentligt på tårna och efter ca en minuts spel så går Nyborgspelaren ned på kortlinjen och spelar snett in till en omarkerad Robin Larsson som enkelt gör 0-1 (1.13) till Nyborg. GBK verkar sitta kvar i omklädningsrummet och efter 5 minuters spel så får Nyborg straff. Då kliver Daniel ” Happy” Andersson in ordentligt i handlingen och enkelt så ”limmar” han straffen. Nyborg fortsätter sin offensiv och i den 10:e så får de ett frislag strax utanför straffområdet. Taskig markering och enkelt så får andraskytten fritt ”skyttefält” och 0-2 (9.53) är ett faktum. Nyborgs 0-2 mål verkar vara väckarklockan för GBK börjar bli hetare och strax efter hade Anders Hagberg och Micke Danielsson ett fint samarbete som resulterade att Micke blev fri men Nyborgsmålisen räddar. Reduceringen kommer i den 24.e minuten genom att Jonas ”Bullen” Andersson hugger på frislagsreturen 1-2 (24.19). Tre minuter senare så är åter igen Micke Danielsson som sliter och kommer ned på kortlinjen och spelar in bollen snett in i ”slottet” och Andreas Hellman kvitterar till 2-2 (27.35). Efter kvitteringen så börjar domarna ha en konstig bedömningsnivå och Nyborg tilldöms en ”snäll” straff . Happy visar åter igen sin skicklighet mellan stolparna och han ”limmar” straff nummer två för dagen. Därefter så får vi utvisning på utvisning och sista kvarten så spelar vi med tre man kort men vi reder ut stormen och halvtidsresultatet är 2-2.

Göte och Wena senior har blandat dagens dryck med överjäst julmust och några stänk ”hemlig” druvsockerkross. Tjosan, tjosan jublar Berra när han går ut i andra halvlek.
Taktiken inför andra var ett enda ord….Full fart framåt….

Andra halvlek så verkar Nyborg vara tagna av stundens allvar och efter tre minuters spel så ”tråcklar” Jocke Engström med sig bollen och lurar upp Nyborgsförsvaret i snöhögen och därefter så stänker han in 3-2 (48.56). GBK är hetare på hela planen och i den 57.e minuten så tilldöms GBK ett frislag och på returen dyker Johan ”Kroken” Danielsson upp och sätter 4-2 (57.23). GBK dominerar och snöfallet tilltar. Trots att Nyborg har haft timeout och beordrat lyrbandy så är det GBK som är först in i alla situationer och 5-2 (70.53) kommer på en egen komponerad hörnvariant i snön genom att Bergström till Tantan till Hellman och sist till Hollstedt säker sätter målet. Sista 20 minuter så lyfter båda lagen bollar och GBK försvaret spelar stabilt och Nyborgs reducering bjuder vi på i den 91 minuten 5-3 (91.38).

Spelarkritik: Alla i GBK förtjänar beröm för sin kampvilja i 90 minuter. Extra plus Happy i målet och ynglingen Felix Cyrillus som debuterade i GBK.

Domarkritik: Godkänt, lite svajigt men lika åt båda håll.
Domare: Team Thomas Lundh.