Premiärmatchen i årets Elitserie, är nu avklarad för Gripen.

Så var då Elitseriepremiären avklarad för Gripens del, inför 1.586 betalande åskådare.
Men det kunde ju varit en betydligt mer positiv dag!

Att så lojt ge bort en match, det är oacceptabelt!
Gripen tappade en 2-1 ledning från första halvleken, till förlust med 2-3 mot ett Broberg som med sin fart skapade en hel del chanser under hela matchen. Men flera av dessa chanser hade inte tillkommit, om bara Gripens spelare varit betydligt alertare.

Målen så...
0-1 i den 22:a matchminuten, gjordes av Brobergs duktige Johan Koch. Målet var en ren bjudning från ett förvirrat Gripen.
1-1 kom i den 35:e minuten, målskytt Tomi Niemikorpi. Den glädje han visade över sitt första Elitseriemål, var underbar att skåda. Glädjen förde tankarna till pojklagens glada spelare. Mer sånt i Elitidrotten, tack!
2-1 gjordes av Daniel Bäck, efter en underbar smörpass från Daniel Svedberg.

Så långt var allt väl, för Gripen.

I andra halvlek så var det först ett ganska jämnt spel på planen. Men allteftersom tiden gick, så tog Broberg över mer och mer av spelet.
2-2 i den 68:e minuten, tillkom på frislag. Målskytt var Stefan Larsson. Skottet var riktigt bra, men den spontana känslan var att muren stod felplacerad i förhållande till Gripens målbur.
2-3 i den 86:e minuten, gjordes av Brobergs Robert Dammbro.

Nu är så premiären avklarad. 25 omgångar i serien återstår och tur är nog det!
Det var mycket som inte stämde idag, för Gripen. Bl.a. så var farten något som ofta lyste med sin frånvaro.

Ska jag uttala mig om domaren? Hans bedömning var inte lika vacker som hans namn vill påskina. Visst, det drabbade båda lagen...men domare ska inte få svaja i sin bedömning på det viset.

Som summering kan sägas att Broberg vann rättvist, om man ser till hela matchen. Men hade Gripen utnyttjat fler av sina chanser i första halvlek, så kunde mycket väl slutresultatet blivit mer positivt.

Klackarna höll igång

Broberg hade med sig en hel del supportrar. Som jag uppfattade det, så var de en busslast samt ett antal bilar. De hördes hyfsat bra, för att vara bortalag. Men de begick en liten tabbe; När Broberg precis gjort 0-1, så firade deras supportrar målet med konfetti!!! Inte bra när sådant kommer in på isen!

Gripens klack, Yellow Front, inledde matchen med 2 tysta minuter. Detta gjordes för att hedra minnet av den bortgångne klackledaren Anders Andersson.
När väl dessa två minuter passerat så var det i princip alltid en ramsa igång från "Västra Stå". Klacken gav aldrig upp hoppet, trots spelet på planen. Enormt lojalt av dessa grabbar och tjejer!

Bäst i Gripen idag, var utan konkurrens Daniel Svedberg.

Nästa match för Gripen, är bortamatch mot Örebro på onsdag.
Och matchandet är hyfsat tätt, nu. På fredag gästar Västerås SK, Slättbergsbanan.