Hårt fall på bortaplan
Gabriel Bridholm stod för en snygg straffräddning.

Gripen förlorade bottenmötet mot Bollnäs med 10-4.

Efter veckans lilla tumult, tränare Sixtensson har lämnat Gripen, så var det nu dags för det erkänt svåra bortamötet mot Bollnäs. En match som var lika viktig för hemmalaget, då de innan matchen var på näst sista plats med endast en inspelad poäng.

Men hur det gick, vet nog de flesta redan.
Bollnäs fick en drömöppning med ett mål redan i den 4:e matchminuten.
Gripen var oerhört passiva i försvarsspelet och tillät Bollnäs styra upp sitt spel.
Och inte verkade det bli bättre för Gripens del. 2-0 i den 15:e och även 3-0 i den 17:e minuten, innan Gripen fått ihop något som kunde kallas försvarsspel.
Bollnäs gjorde även 4-0, i den 29:e matchminuten, men sedan började Gripen få något bättre ordning på sitt egna spel.
Innan halvleken var över, så hade Gripen gjort 4-1 i den 31:a minuten genom Daniel Svedberg och 4-2 på straff i den 39:e minuten genom Marcus Sixtensson-Ottosson.
Detta var så halvtidsresultatet.

I den andra halvleken så började det så som första hade gjort...
5-2 till Bollnäs kom i den 48:e minuten, 6-2 i den 50:e och 7-2 i den 64:e.
I den 66:e matchminuten kunde Mattias Åhlén göra mål på hörna. Gripen hade ett visst häng i matchen, men det visade sig enbart vara skenbart.
I den 81:a minuten kunde Bollnäs utnyttja sin andra straff i matchen (den första räddades snyggt av Gabriel Bridholm). 8-3 innebar att det definitivt var avgjort.
I 84:e matchminuten gjorde Martin Apelqvist 8-4 innan Bollnäs i slutminuterna fastställde slutresultatet med två mål.
Slutresultatet alltså 10-4 till Bollnäs.

Sett till hela matchen så var Bollnäs klart värda segern, men enligt en del uppgifter jag fått, så var segersiffrorna möjligen något för stora.

Annat som är värt att notera, är att Gripen i första halvlek först blev tilldömda en straff, som domaren efter konfererande med sin assisterande först ändrade till nedsläpp för att slutligen bestämma sig för att det var frislag för Gripen. Ska inte domare kunna visa lite mer pondus?
Och i synnerhet Marcus Sixtensson-Ottossons utvisningar var klart diskutabla. Hans första utvisning var klart felaktig. För att det ska bli "slag på skridskon" så måste väl ändå spelaren också slå på en skridsko? Och "Mackans" andra utvisning var det tydligen endast domaren som såg.....
Märk väl, att jag idag endast kunnat gå på andra personers uppgifter, samt det jag själv hört på radion. Därav det lite bristfälliga i bl.a. informationen runt målen.

Nu får Gripen ta nya tag. Ny match på onsdag; Motala på bortaplan.
Yellow Front försöker få till en buss, men intresset verkar tydligen vara svalt.
Om nu så många "tyckare" på läktarplats verkligen är supportrar, så anser jag att de gott kan åka med och stötta laget! Det är 20 matcher kvar i serien och loppet är INTE kört!

Vi vet alla vad laget KAN... Nu får vi hoppas att de plockar fram det.