Misja Pasjkin gjorde Gripens tredje mål i Motala.

Så var den då bärgad; Gripens första poäng i årets Elitserie.

Gripen spelade på onsdagskvällen en viktig bortamatch i Motala.
Det var lite "vinna eller försvinna" för båda lagen och detta syntes tydligt på isen.

Två defensivt försiktiga lag inledde matchen med att mest känna på varandra.
Efter dryga halvtimmen spelad, så utnyttjade Motala ett misstag i Gripens försvar; 1-0.
I den 40:e matchminuten kom Gripens kvittering, målskytt för första gången i Elitserien var Tomi Hauska. 1-1 stod sig sedan halvleken ut.

I andra halvlek så börjar Motala piggast och skapar några heta chanser, dock utan att kunna göra mål.
Istället gör Gripen 1-2 genom Mathias Johansson på hörna samt 1-3 genom Misja Pasjkin som petade in en målvaktsretur.
Så långt var allt väl för Gripen. Man spelade klokt och kunde mycket väl gjort fler mål.
Men istället var det Motala som gjorde matchens två sista mål. 2-3 tillkom i den 66:e minuten efter en hörnvariant och 3-3- som även blev slutresultatet- gjordes i den 79:e matchminuten.
I slutminuterna hade båda lagen chans att sätta ett vinstmål och närmast var Daniel Svedberg som tyvärr sköt utanför i ett jätteläge.
Nu är Gripens första poäng för i år fixad. Nu blickar vi alla framåt!

Gripenredaktionen träffade på Tomi Hauska under torsdagen och gratulerade till hans första Elitseriemål. Och på frågan om vi supportrar nu kan vänta oss fler mål från honom i vinter, så svarar han "det hoppas jag" med ett sådant där lurigt flin som jag känner igen från mina egna idrottande finska släktingar. Månne jag få se det flinet under match, så vet jag att det kan vara lite finesser på gång!

Nästa match för Gripen, är Kungälv på hemmaplan nu under fredagen.