Lagbanner
Tappad poäng mot Villa
Misja Pasjkin stod för ett av matchens vackraste mål.

Tappad poäng mot Villa

Gripen fick tyvärr bara oavgjort, efter att Villa kvitterat i slutet av matchen.

Till att börja med vill jag be om ursäkt för att ingen matchrapport kommit efter bortamatchen mot Edsbyn. Dels har undertecknad legat krasslig och dels har det varit svårt att sätta ord på det som hände där.

Villa var efter Svenska Cupen upphaussat som ett blivande finallag till våren.
Att så skulle vara fallet i nuläget, det tror jag inte ens den mest inbitne Villait tror.
Spelet Villa visade upp inledningsvis på Slättbergsbanan var inte bra, men tyvärr var Gripen i det läget bara något bättre.
Efter ca 17 minuters spel så tog Gripen ledningen på straff, exekutor var Marcus Sixtensson-Ottosson.
Ett mål till kom i den första halvleken, denna gång på hörna i den 43:e matchminuten, som Marcus Sixtensson-Ottosson krutade in och således blev tvåmålsskytt.

I andra halvlek så började det tyvärr så som Gripen INTE ville ha det.
I 48:e minuten tilläts Villas erkänt duktige landslagsman, Daniel Andersson, göra 2-1 från ett mycket misstänkt offsideläge.
2-2 kom bara någon minuter efter detta, då en Villaspelare höll sig framme och petade in en målvaktsretur. Gripen tog direkt efter kvitteringen timeout och efter denna så spelade man åter mycket bättre.
Ett antal lägen skapades och i den 63:e minuten så lyckades Misja Pasjkin sprätta in bollen bakom Villas målvakt, 3-2.
En stund senare så fick Esa Oksanen göra sitt första Elitseriemål för Gripen, då han ensam med målvakten inte gjorde något misstag. Ett oerhört kyligt avslut gav ledning med 4-2 för Gripen.
Efter ca 70 minuters spel så fick en Villaspelare på ett grymt långskott och 4-3 var ett faktum. 

I den 79:e matchminuten så inträffade en kollision mellan två spelare. Liggande kvar på isen efter denna, var Villas Daniel Andersson. Det blev ett avbrott i spelet och Daniel fick föras ut till omklädningsrummet för att senare föras iväg med ambulans. Vissa uppgifter gör gällande att det handlar om en korsbandsskada och detta vore oerhört olyckligt.
Aldrig kul att se en spelare bli allvarligt skadad.

I 93:e minuten tilläts Villa lite snöpligt kvittera till 4-4.
Återstoden av matchen skapades chanser åt båda håll, men inga fler mål.
Slutresultat: 4-4.

Apropå incidenten med Daniel Anderssons skada har man fått höra mycket snack om den spelare i Gripen som var inblandad. Jag såg incidenten och tyckte att det mest såg ut som en olycklig krock. Inte något fult påhopp från Gripen, som en del elaka tungor gör gällande.

Annat noterbart från lördagen:
En smått vilsen grabb med Villasympatier var i halvtidspausen över och frågade några Yellow Front-supporters om dessa hade någon "firma". Han kände för att "köra lite", som han uttryckte det. Sådana påhitt är bara patetiska. Vill han slåss så får han väl börja i boxning eller liknande?!
Och på hemvägen från Slättbergsbanan så råkade undertecknad på några Villasupporters som försökte provocera omgivningen. Ska återge ramsan de sjöng, för att visa hur tragiskt pinsamma de var: "Alla knullar lik i Yellow Front..." 
Detta beteende antar jag att de riktiga supportrarna till Villa tar avstånd ifrån? 
Något kul fanns även att notera; Ingemar Sixtensson syntes på läktarplats, iklädd en svart jacka med ett vackert gult tryck!

Nästa match för Gripen, är Vetlanda på bortaplan fredagen 19/12. Yellow Front har gett möjligheten att kunna åka buss dit, men intresset verkar tyvärr svalt. 
Måste väl ändå kunna finnas minst 30 personer i Trollhättan, som vill och kan åka ner till Småland för att stötta Gripen i denna match?!

Jan Andersson2008-12-14 15:10:00
Author

Fler artiklar om Gripen