Gripen kämpade oerhört hårt mot Vetlanda, men det räckte inte riktigt ända fram.

Att Vetlanda var storfavoriter inför fredagskvällens match, det var nog alla överens om.
Men matchbilden blev oerhört jämn.

Gripen inledde matchen med en klar offensiv vilja samt ett tätt försvarsspel.
Vetlanda fick inte mycket uträttat.
Trots detta, så var det just Vetlanda som gjorde matchens första mål. Detta gjordes på hörna och det skottet platsade nästan som luftvärnskanon! Hårt, högt och otagbart!
Men Gripen kvitterade tämligen omgående genom en friställd Daniel Bäck. Framspelning samt avslut påminde mycket om Esa Oksanens mål mot Villa.
Vetlanda gjorde sedan både 2-1 på hörna samt 3-1 efter ett av få slarv i Gripenförsvaret, innan halvtimmen var spelad.
Jonathan Rask gjorde sedan en reducering till 3-2, efter en underbar soloräd som avslutades med ett skott från en riktigt snäv vinkel. Det målet liknade mycket de mål som han gjorde mot Kungälv, i kvalet 2007. En härlig soloprestation och nytt hopp bland de fåtal Gripensupportrar som tagit sig söderut för att se matchen.
Ett mål till hann göras, innan halvtidsvilan. Det var Daniel Svedberg som mycket påpassligt utnyttjade ett virrigt Vetlandaförsvar vid ett frislag. Pang sa det, och kvitteringen var ett faktum.

I andra halvlek så var Vetlanda ännu mer offensiva, än man var i den första.
Men Gripen stod upp bra och släppte inte till några stora chanser. I den 68:e minuten så gjorde Vetlanda ändå 4-3 och i den 72:a matchminuten även 5-3.
Många på Tjustkulle trodde nog då att saken var klar, men Gripen ville annat.
I den 80:e minuten gjorde Gripen 5-4 genom Daniel Bäck och känslan som spred sig, var att Gripen mycket väl kunde få till en kvittering och kanske t o m ännu mer...
I den 83:e matchminuten blev Daniel Bäck bryskt upphakad samt nerdragen i straffområdet, men domaren valde att hävda att inget hänt!
Och i slutsekunderna blev han återigen hårt tagen i straffområdet. Ett solklart ruff i ryggen, men domaren valde återigen att fria.

Sett till hela matchen, så var Gripen klart värda minst en poäng i denna match.