Misja Pasjkin. Bäst på plan samt tremålsskytt i Annandagsderbyt.

Gripen tappade en ledning till oavgjort, på Annandagsderbyt.

Ett rafflande derby!
Så kan man sammanfatta drabbningen på Slättbergsbanan, mellan Gripen och IFK Vänersborg.

Gripen tog ett tidigt grepp om matchen. Detta gjordes då Daniel Svedberg tämligen enkelt tilläts pricka in en hörna i den 2:a matchminuten. Efter det så hade Vänersborg några chanser till kvittering, men lyckades inte förvalta dessa. Inte förrän i den 30:e minuten lyckades kvitteringen trilla in.
Efter kvitteringen var det mycket ställningskrig och i en kamp så var olyckan framme för Gripens Robert Mayborn. Han föll och fick en Vänersborgsspelare över sig. Vänersborgarens ena skridsko trampade honom på ena vaden och Robert blev liggande.Utburen på bår och inget mer spel för vår "Maya" i denna match. Rapporterna efter matchen talade om ca två veckors vila och Robert själv såg samlad ut, när vi snabbt talades vid efter matchen. Tio stygn var åtgärden som togs på plats.
I den 38:e minuten lyckades Misja Pasjkin göra 2-1, trots en stenhård uppvaktning av Vänersborgare.
I slutet av första halvleken kom en incident som blivit mycket omtalad. Vänersborgs Andreas Eriksson gav Gripens Mattias Åhlén en smäll, när bollen för länge sedan försvunnit från den plats på isen där de befann sig. Regelboken är solklar om dylika händelser; Rött kort. Men domarens bedömning var att Vänersborgaren fick en utvisning på 10 minuter för våldsamt slag. Känslan av den bedömningen var inte bra. Att han även tilläts åka fram och tjafsa på domarna utan åtgärd, när det var dags för pausvila, tyder på att domarna är lite väl snälla i många lägen.
I halvtid så var resultatet 2-1 till Gripen.

I andra halvlek hände inte mycket innan Misja Pasjkin fick göra 3-1, framspelad av Daniel Bäck.
Efter detta hade båda lagen chanser för mål, men utan resultat.
I den 72:a matchminuten kunde Vänersborg reducera till 3-2, sedan Gabriel Bridholm tappat bollen och en Vänersborgare påpassligt petat in denna bjudning.
I 80:e minuten kvitterade en Vänersborgare med hjälp av sin rygg(!) och Gripen såg i det läget lite darrigt ut.
I den 82:a minuten gjorde Vänersborg 3-4 på ett friläge. Jubel på bortaläktaren men de tystnade blixtsnabbt. Orsaken var Misja Pasjkin som direkt vid avslag frispelades av Mattias Åhlén. Och fri med målvakten gjorde han inget misstag, 4-4.
I den 87:e minuten visade Daniel Svedberg att gammal är äldst. Hårt hakad av två(!) Vänersborgare lyckades han ändå få in bollen i mål. Ställningen var nu 5-4 och det kändes välförtjänt.
I slutet av matchen åkte Misja Pasjkin ut för en bentackling. Absolut rätt, men tyvärr blev en man mindre på isen ödesdigert för Gripen. På övertid så lyckades Vänersborg få till en kvittering, efter ett mycket misstänkt offsideläge.
En tappad poäng igen, alltså. Men Gripen lämnade nu sistaplatsen i serien!

Planbäst för Gripen denna match, var tremålsskytten Misja Pasjkin.

Härlig inramning

På läktarna var det bra fart, även om många i Yellow Front slog sig för bröstet och hävdade att man normalt sett är mycket bättre än såhär. Även bortasektionen hördes bra emellanåt, men det var mest före matchen samt när deras lag gjort mål.
Innan matchen hände också en lite tråkig incident. Någon drog igång en rökbomb, mitt i klacksektionen på huvudläktaren och strax därefter gjordes samma sak på bortasektionen.
Vissa vill mena att "det var ju inte så farligt". Denna gång klarade sig omgivningen, men man ska aldrig säga aldrig. Dessa små prylar KAN antända och då är det t.ex. inte så kul att stå där i dunjacka. Ska man använda pyrotekniska prylar, så ska man använda anvisad plats!
I övrigt var det en trevlig eftermiddag. T o m det inhyrda bandet var hyfsat bra, bättre än JAG någonsin hört dem åtminstone.
Publiksiffran var 4.139 betalande åskådare.

Nästa match för Gripen, är bortamatch mot Sirius den 30/12.