Förlust i Uppsala för Gripen
Spelarna säger sig uppskatta publikstödet. Så nu är det nog dags att vi ger dem det de vill ha!

Gripen kom inte upp i sin normala standard mot hemmastarka Sirius.

Utvisning för olämpligt uppträdande, i detta fall snack, redan i den första spelminuten.
Så började Gripens kväll på Studenternas i matchen mot tabelltrean Sirius. Och den utvisade Griparen, Misja Pasjkin, måste ju sagt något riktigt grovt. För inte tar väl en domare en utvisning i det läget för någon småsak?!

Gripen fick faktiskt göra matchens första mål, som alltså innebar ledning med 0-1, i den 10:e matchminuten. Målskytt var Tomi Hauska, som ur mycket dålig vinkel fick på ett bra skott från den vänstra delen av Sirius straffområde.
Så långt var allt väl.
I den 17:e minuten så kvitterade Sirius till 1-1. Detta mål föregicks av ett fint förarbete av en gammal Gripenbekanting, Alexander Mayborn.
Sirius hann även göra 2-1, innan det var dags för halvtidspaus. Målet tillkom på straff i den 36:e matchminuten.

I paus så fanns det ett visst litet hopp hos de få Gripensupportrar som fanns på plats.
Men förhoppningarna om poäng grusades rätt snabbt i den andra halvleken. Först 3-1 i den 55:e minuten och så 4-1 i den 62:a.
I den 73:e minuten tilläts Alexander Mayborn retfullt enkelt göra 5-1 till Sirius vid ett friläge.
I den 83:e matchminuten så fick Gripens lagkapten, Mathias Johansson, göra matchens sista mål; 5-2.

Detta var en match där Gripen inledde hyfsat bra och sedan i princip inte skapade något förrän de sista 10 minuterna.
Att Sirius vann matchen är odiskutabelt och skillnaden sammanfattades bra av Gripens libero Mattias Åhlén: -De var så väl synkade med varandra - till skillnad mot oss, sa han till tidningen TTELA efter matchen.

Alla lag har sk "dippar" och nu får vi hoppas att Gripen snabbt tar sig ur sin. Närmast väntar hemmamatch mot detta Sirius som verkligen lyft sig i år, jämfört med de senaste säsongerna.

En del supportrar verkar bli tjuriga och tvära, så fort Gripen inte vinner en match.
Serien är långt ifrån över, faktiskt har vi nu bara spelet halva grundserien, så mycket kan hända! Nu blickar vi framåt!

Nästa match för Gripen är alltså Sirius som då gästar Slättbergsbanan.
Tid för matchen är kl.19:00 den 2/1.