Även säsongens andra möte mellan Gripen och Vänersborg slutade oavgjort.

Så var då säsongens andra derby spelat, mellan Gripen och Vänersborg.
Denna gång spelades matchen i Vänersborg inför 2.606 betalande åskådare.
En mycket låg siffra, om man ser till väderförhållandena samt veckodag. Men kanske att det oväntat höga priset, 150:- för vuxna, kan ha avskräckt en del från att gå?

Gripen inledde matchen mycket tålmodigt samt avvaktande. Faktiskt så tålmodigt att en del Vänersborgare tycks ha tappat minnet. För Gripen spelade precis så avvaktande och försiktigt som IFK Vänersborg gjorde, även det i högsta serien, för några år sedan.
Och Gripens tålamod gav resultat. I den 34:e matchminuten fick Jonathan Rask på ett långskott som Vänersborgs målvakt inte kunde hålla, utan bollen gick i en båge över honom och in i mål. 0-1 och glatt jubel bland de tillresta Gripensupportrarna.
Innan halvleken var över, så hann dock Vänersborg med att kvittera i den 44:e minuten.
Halvtidsresultatet var således 1-1.

Den andra halvleken inleddes lika försiktigt av båda lagen.
Inte förrän i den 65:e minuten, så kom nästa mål. Och det var Vänersborg som stod för det, 2-1.
I den 67:e matchminuten utökade man även på till 3-1 och läget var minst sagt dystert för Gripen.
Men i den 78:e minuten så tändes åter ett visst hopp bland Gripens anhängare, då Misja Pasjkin gjorde 3-2.
I den 82:a minuten gjorde Vänersborg 4-2 och många i hemmalaget trodde nog att segern nu var säkrad. Men en bandymatch har en klocka att följa och detta visade Gripenspelarna med bravur under matchens sista dryga tio minuter (det var lite tillägg för bl.a. lagens time-outs). Killarna kämpade om varje boll och i den 84:e matchminuten så fick Mattias Åhlén kruta in en hörna, 4-3.
Efter detta mål så gjorde Vänersborg allt för att freda sitt eget mål. Men på tilläggstiden så lyckades Gabriel Bridholm Skicka iväg ett långt utkast som friställde Misja Pasjkin. Misja hade sekunderna innan lurat hela Vänersborgs försvar genom att se lite loj och ointresserad ut, för att sedan explodera i ett oväntat ryck. Fri med målvakten så gjorde Misja inget misstag. Kvitterat till 4-4 och man såg att många Vänersborgsspelare direkt hängde med sina huvuden. Vänersborg fick dock en sista chans. Ett farligt frislag som Gabriel Bridholm dock klistrade!

Sett till båda derbyna så är två oavgjorda matcher fullt rättvist. Och nu har vi äntligen fått se våra hjältar klättra uppåt i tabellen. Gripen ligger i dagsläget på kvalplats.

En tråkig incident från gårdagen. Många tycker nog att det är en "struntsak", men om man sätter lite perspektiv på saken så blir läget annorlunda.
Om en elitspelare är snart fyllda 30 år, ska han då verkligen sänka sig så lågt att han pekar finger mot barn runt 10 års ålder?! Gör den spelaren likadant mot sina egna barn, om han nu har några?!

I övrigt vill jag säga att det var ett OK arrangemang från Vänersborgs sida. Entrépengen var kanske lite hög, men den smällen får man ju tyvärr ta.
Och efter matchen på Slättbergsbanan så klagade många Vänersborgare på högtalaranläggningen; Vänersborgs dito var lika dålig i ljudkvalité.

Till sist; En eloge till Gripenspelare som tar sig tid att snacka med supportrar efter matchen. Sådant uppskattas alltid.

Nu tar vi alla nya tag och laddar om inför lördagens drabbning.
Dags för hemmamatch mot Vetlanda. Matchstart är kl.15:00 och spelplatsen är givetvis Slättbergsbanan.