Gripen förlorade rättvist i hemmamatchen mot Vetlanda.

Att Vetlanda skulle vinna matchen, det var ingen skräll.
Men att Gripen tillåter sig att bli besegrade så enkelt, det är pinsamt!

På lördagen så var det match på Slättbergsbanan, eller får man kalla det match?!
Gripen uppträdde alldeles för slött, förutom möjligen i de första tjugo minuterna av matchen och de sista fem.
Vetlanda vann rättvist, men utan att spela direkt bra.

Lite om matchen, så.
0-1 kom i den 14:e matchminuten. Målet kom på en hörna där Vetlandas avslut letade sig in mellan Gripenspelarna som stod på mållinjen.
0-2 i den 23:e minuten kom också efter en hörna. Vetlanda tilläts i lugn och ro spela runt bollen innan ett avslut kom.
0-3 kom efter en snabb spelvändning efter ca en halvtimmes spel. Ett tafatt Gripenförsvar blev en munsbit för Vetlanda.
0-4 i den 41:a och 0-5 i den 42:a minuten var återigen klara bjudningar från det slöa försvaret i Gripen.
I den 43:e matchminuten lyckas Gripen reducera till 1-5 genom Misja Pasjkin, som med en enhandare fick till ett avslut som letade sig in i mål.
1-6 i den 44:e minuten var en styrning av en Vetlandaspelare på en medspelares hårda skott.
2-6, som även blev halvtidsresultatet, kom i den 45:e matchminuten då Marcus sixtensson-Ottosson krutade in en hörna.

När andra halvlek startade så hoppades givetvis många i hemmapubliken på ett snabbt reduceringsmål från Gripen.
Så blev dock inte fallet, utan i den 59:e minuten så gör Vetlanda 2-7.
"Spela för hedern, åtminstone", var känslan som man nu fick i kroppen.
I den 68:e minuten så reducerar Martin Apelqvist, 3-7.
Men vad hjälpte det?! I den 69:e matchminuten så gör Vetlanda 3-8 på hörna.
Och i den 76:e minuten så får Vetlanda straff, sedan Esa Oksanen nickat(!) bort bollen i straffområdet. Straffen sköts säkert i mål och ställningen var så 3-9.
I den 79:e minuten stod Gripen för en av matchens få delikatesser; Alexei Kurochkin frispelades efter frislag av Daniel Svedberg och placerade från vänsterkanten av straffområdet bollen snyggt i mål och så var ställningen 4-9.
I den 82:a minuten så gör Vetlanda ytterligare ett hörnmål, 4-10.
Och i den 87:e matchminuten så fastställer Martin Apelqvist slutresultatet, 5-10.

Var är hjärtat?!

Att förlora mot Vetlanda, det är inget att skämmas över.
Men att göra det på ett så lojt och förnedrande sätt som man nu gjorde, DET är pinsamt!
Har man skrivit PÅ för Gripen så ska man också KÄMPA för Gripen!
Uppryckning krävs av laget; SNARAST!

Serien är långt ifrån över och det finns många chanser att ta fler poäng. Men då krävs det också att man TAR de poängen!

Närmast för Gripens del, väntar nu Villa på bortaplan. Matchen spelas på tisdag 13/1, matchstart kl.19:00.
Sedan är det cupkval mot Frillesås på bortaplan, den 15/1.
Efter dessa två matcher följer ett välkommet VM-uppehåll. Kan man få hoppas att batterierna laddas om och att kampviljan dyker upp samt att spelarna nu börjar visa hjärta i ALLA matcher?! Det ska väl inte krävas att det är derby, för att man ska kämpa?