Icke  Godkänt, Gripen!
Misja Pasjkin. En av Gripens målskyttar mot Villa.

Icke Godkänt, Gripen!

Gripen förlorade klart mot Villa i Lidköping.

På tisdagen så spelade Gripen bortamatch i Lidköping mot Villa. Ett lag som man på hemmaplan sånär besegrade, men då onödigt släppte in ett kvitteringsmål i slutet.
Men denna gång så var det inget snack om saken, Villa var helt enkelt något bättre samt hetare!

1-0 kom i den 6:e matchminuten då Villa alltför enkelt tilläts komma in mot mål från Gripens vänsterkant.
2-0 i den 17:e var nästan identiskt! Där stod Gripenspelarna bokstavligen och sov.
Ett friläge för Martin apelqvist resulterade inte i mål och det avslutet såg rätt slarvigt ut.
När sedan Villa fick en mycket lättvindig straff i den 26:e minuten som man även gjorde 3-0 på, då förstod man vartåt det lutade. Om inte Gripen skulle höja sig rejält i spelkvalité, så kunde detta bli en mycket hemsk afton.
3-0 var så halvtidsresultatet.

I den andra halvleken hoppades man från läktarplats att killarna verkligen snackat ihop sig och nu tänkte bli mer alerta i spelet.
Men vad händer? I den 55:e minuten så gör Villa 4-0 på ännu en straff. Denna straff såg dock ut att vara helt korrekt dömd.
Gripen blev trots sitt dåliga spel, inte mållösa denna afton.
4-1 kom på hörna i den 56:e matchminuten. Målskytt med sin patenterade hörnkanon, var Marcus Sixtensson-Ottosson.
Efter detta mål så var Gripen betydligt mer med i matchen, rent spelmässigt.
Men trots att man skapade flera fina lägen - och även fick en straff - så var det Villa som gjorde nästa mål. Återigen var man för slapphänta i Gripenförsvaret och 5-1 i den 66:e minuten var ett faktum.
6-1 för Villa, kom på straff i den 79:e minuten. Inget att protestera mot.
7-1 kom i slutminuterna, innan Misja Pasjkin på övertid fastställde slutresultatet till 7-2.

En lustig iakttagelse, som gjordes under matchen, var vilka typer av ramsor som hemmaklacken hade. Efter lagens möte på Slättbergsbanan så sades det bl.a. från Villasupportrar att Gripen endast kör Stockholmsinspirerade ramsor. Min fråga är då; Har ni hört er själva?! Minst lika mycket huvudstaden över de ramsorna.

Välkommet uppehåll

Betyget för Gripens laginsats i denna match, blir IG (Icke Godkänt).
Att förlora matcher, är en sak. Men att förlora utan kamp, det är oacceptabelt!

Nu krävs en uppryckning och vad kan väl då vara mer välbehövligt än det stundande VM-uppehållet? Nu har man chansen att spela ihop sig mer och även gå igenom de taktiska bitar som så tydligt har fallerat denna säsong.

Även cupkvalet mot Frillesås, som spelas nu på torsdagen, är väldigt lägligt. Nu finns möjligheten att skicka in lite hungriga spelare, som under säsongen inte fått så mycket speltid.

Och vi supportrar kan använda uppehållet till att ladda ny energi inför avslutningen av serien.
Nu finns det bara ett läge; Full satsning från spelarna och detsamma från oss på läktarplats. Det är när tiderna är som dystrast, som ett stöd är som mest behövligt.

Nästa seriematch för Gripen, är Edsbyn på hemmaplan den 28/1 kl.19:00.