Gripen höll.....i en halvlek

Gripen hade ledningen med 1-2 mot Kungälv, efter halva matchen. Men vad hjälpte det?!

Gripens besök på Skarpe Nord i Kungälv brukar vara rätt trevliga tillställningar.
Så blev det dock inte denna gång, av flera anledningar.

Gripen inledde matchen mycket piggt och tog också ledningen i den 12:e matchminuten, genom Martin Apelqvist suveränt framspelad av Tomi Niemikorpi.
Kungälv fick till en rätt billig kvittering till 1-1 i den 27:e minuten.
Efter detta hade Gripen mängder med chanser för fler mål, men nästa mål kom inte förrän i den 41:a minuten. Målet kom på straff och sköts in av Marcus sixtensson-Ottosson.
1-2 blev även halvtidsresultatet.

I andra halvlek blev det så som det blivit många gånger tidigare denna säsong. Gripen var oerhört passivt och Kungälv tilläts alldeles för enkelt göra 2-2 i den 50:e, 3-2 i den 51:a och 4-2 i den 56:e minuten.
Efter detta kändes det tungt och det syntes även på spelarna.
I den 72:a minuten gör Kungälv även 5-2, på hörna.
I den 78:e matchminuten gör även Gripen ett hörnmål. Målskytt, för andra gången denna afton, var Marcus Sixtensson-Ottosson och ställningen var nu 5-3.
Men någon uppryckning från Gripens sida, märktes inte av.
Istället gör Kungälv 6-3 på straff, i den 82:a minuten och slutligen även 7-3 i den 90:e.

En i det stora hela rättvis seger för Kungälv. Men hade Gripen satt fler av sina chanser i första halvlek samt åtminstone behållt en gnutta av det fina spelet man då visade upp, så kunde slutresultatet varit betydligt mer positivt!