Esa Oksanen gjorde Gripens första mål mot sina gamla lagkamrater i Bollnäs.

Gripen vann hemmamatchen mot Bollnäs genom bl.a ett stabilt försvarsspel.

På onsdagskvällen gästades Slättbergsbanan av Bollnäs GIF.
En match som på förhand kändes som en riktig kamphistoria.
Och kamp blev det. Med en väldigt tålmodig domare, då det under matchen endast utdömdes en(!) utvisning totalt.

I första halvlek så var spelet hyfsat jämnt, men det var Gripen som hade de hetaste chanserna. Dock kunde man inte förvalta dessa.
Halvtidsresultatet blev 0-0.

I den andra halvleken startade Gripen med en skarpare offensiv.
Och direkt i halvlekens början, i den 46:e matchminuten, så ordnade man fram en hörna. Denna förvaltade Gripen med att köra en variant där Esa Oksanen till slut stod som målskytt.
Efter målet var det mycket kamp igen, samtidigt som Bollnäs fick mer och mer att säga till om.
Men nästa mål, i den 69:e minuten, gjordes även det av Gripen. Daniel Svedberg fick på ett hårt och lågt skott, som påpassligt styrdes av Misja Pasjkin. Målvakten ställdes totalt av detta och 2-0 var ett faktum.
I den 72:a minuten tillåts Bollnäs finske landslagsspelare, Ville Aaltonen, reducera till 2-1.
Resten av matchen var det lyft på lyft från Bollnäs och några få halvchanser på kontringar från Gripen. Spelet på isen blev tuffare och tuffare, men på sin höjd blåste domarna frislag. Bl.a. missade domarna det man inom ishockeyn kallar spearing, då en spelare i Bollnäs stötte sin klubba i magen på en Gripenspelare. Även Gripens målvakt, Gabriel Bridholm, fick sina smällar men han stod upp bra.
Till slut blåser domaren av matchen och seger med 2-1 för ett hårt kämpande samt stabilt Gripen.

En tråkig incident igår, var den skada en spelare i Bollnäs råkade ut för.
Ett stenhårt frislag från Daniel Svedberg tog rätt i ansiktet på  Peter Stock i Bollnäs.
Rapporterna efter matchen säger att käken befarades vara bruten. Aldrig kul med sådana olyckor, men hade domarna placerat muren på rätt avstånd så hade det nog aldrig hänt.

Nu närmast väntar Hammarby på bortaplan, för Gripen.
Matchen spelas på fredag och matchstart är kl.19:00.
Givetvis är Hammarby favoriter i denna match, men alla matcher startar 0-0!

Fem omgångar återstår av årets Elitserie och Gripen är för närvarande på kvalplats!