Daniel Svedberg blev tremålsskytt i den avslutande kvalmatchen.

Gripen vann den avslutande matchen i kvalserien mot Tillberga med 10-5.

Så var då Gripens säsong över för denna gång.
Och så även lagets sejour i Elitserien.

Den avslutande matchen i kvalserien, hemmamatch mot Tillberga, vår en för Gripen smått betydelselös match. Vid seger skulle Gripen komma trea i kvalgruppen medan seger för Tillberga istället KUNDE innebära Elitseriespel för Västmanlänningarna.

Matchen inleddes med att Gripen i den 2:a minuten tog ledningen med 1-0 genom Robert Mayborn. Detta mål var mycket märkligt då det kom efter ett skott utifrån sargen som letade sig in i mål.
I den 13:e minuten kvitterar Tillberga till 1-1 och i den 14:e minuten så ordnade Daniel Bäck ny ledning för Gripen, 2-1.
Tillberga kvitterade till 2-2 i den 37:e minuten och i den 39:e gjorde man även ett ledningsmål, 2-3.
I den 40:e matchminuten gör Misja Pasjkin ett sologenombrott och fastställer halvtidsresultatet till 3-3.

Ca 30 sekunder in på den andra halvleken så tog Tillberga åter ledningen i matchen, 3-4.
Men sedan satte Gripen fart. I den 48:e minuten gör Esa Oksanen 4-4 på en hörnretur.
I den 54:e och den 56:e minuten, så gör Daniel Svedberg två raka mål och ställningen var nu 6-4. I den 72:a minuten skjuter Tillberga in ett frislag till ställningen 6-5.
Men efter detta mål så verkade Tillberga tappa all fart och kreativitet.
I den 75:e matchminuten fixar Misja Pasjkin 7-5 med ett kyligt avslut.
I den 80:e minuten gör Daniel Svedberg sitt tredje mål för dagen och ställningen var därmed 8-5.
I den 81:a utnyttjar Robert Mayborn en försvarsmiss i Tillberga och tryckte dit 9-5.
I den 87:e matchminuten fastställer Martin Apelqvist slutresultatet till 10-5.

Detta var en mycket rättvis seger och en snygg avslutning på säsongen.
Nästa säsong väntar Allsvenskan för Gripen och då ska det ske i den nya hallen som då ska stå klar.

Nu närmast väntar den del av året som en del älskar och andra hatar; Silly Season.