"Bröderna Bus" fixade festen!

Alexander Mayborn stor matchvinnare, när Gripen hemmaslog Lidköpings AIK med 7-3.

På fredagskvällen var det dags för Gripens hemmamatch mot Lidköpings AIK.
I den 5:e minuten så ordnade Jonas Berner hemmaledning genom att kruta in en hörna.
Lidköping kvitterade redan i den 6:e minuten och matchen kändes väldigt öppen.
I den 12:e matchminuten så tog Lidköpingsgänget ledningen genom en gammal Gripenbekanting, Marcus Sixtensson-Ottosson, då han visade att han fortfarande har kvar sitt fina skott. Pang i nättaket på en hörna.
Men nu var det Gripens tur att ge en snabb replik. 2-2 i den 13:e minuten genom Alexander Mayborn. Denna speedkula är inte lätt att hantera för något försvar i bandyvärlden.
I 17:e minuten så ordnade Lidköping halvtidsresultatet, 2-3, genom att utnyttja ännu en hörna. Resterande tid av första halvlek var faktiskt rena sömnpillret, sett till målchanser.

I den andra halvlekens inledning så syntes det att Gripen inte tänkt förlora denna match, utan nu var det betydligt bättre fart på skridskorna samt bättre skärpa i passningarna.
3-3 kom i den 50:e matchminuten genom Alexander Mayborn.
Bud på fler hemmamål fanns, men det dröjde tills den 67:e minuten innan Gripen tog en välförtjänt ledning. Målskytt var återigen Alexander Mayborn som utnyttjade ett frislagsläge med ett skott som smet förbi en smått ouppmärksam Lidköpingsmålvakt.
I slutskedet på matchen kom det avgörande rycket. I den 88:e minuten ordnade Alexander Mayborn 5-3 och på tilläggstiden, i den 91:a matchminuten, även 6-3.
Målskyttet avslutades sedan av Robert Mayborn i den 93:e minuten. Slutresultat således 7-3 till Gripen.

Till Gripens bäste denna kväll, valdes ganska självklart Alexander Mayborn. Fem mål från hans klubba denna kväll, talar sitt tydliga språk. Men i övrigt ska hela laget ha en eloge för sitt tålamod och starka moral, som denna kväll var klart avgörande.
Gripens målsättning detta år, är ju det uttalade "vi bygger för framtiden".
Men ändå har man nu inlett serien med fyra raka segrar!