Lagbanner
Detta är det Gripen vi vill se!

Detta är det Gripen vi vill se!

Gripen lyckades få med sig en poäng från bortamatchen mot GAIS.

På lördagen var Gripen iväg på bortamatch i Göteborg för match mot experternas stora favorit i årets södra Allsvenska; GAIS.

Matchen inleddes med att båda lagen mest kände på varandra och det första målet kom efter en riktig bjudning. En av spelarna i Gripen blev helt klart bländad av den starkt lysande solen och såg då inte den Gaisare som stötte högt upp och därmed lyckades roffa åt sig den passning som Griparen slog... Fri med målvakten gjorde han så inget misstag, 1-0 till GAIS i den 9:e matchminuten. Spelarna i Gripen deppade inte ihop över det, utan man bara fortsatte köra på med sitt eget spel. Tyvärr var det dock GAIS som även gjorde nästa mål i matchen, 2-0 i den 24:e minuten. Men detta tycktes väcka samtliga spelare i Gripen. Tempot höjdes och passningarna satt bättre. Och i den 28:e minuten kom 2-1 då Mattias Åhlén utnyttjade tillfället vid en tilltrasslad situation framför Gaisarnas mål efter en hörna. I den 42:a minuten så kom även 2-2 då Peter Jansson höll sig framme och detta resultat stod sig sedan halvleken ut.

I den andra halvleken så kom Gripen ut och hade en fart under skridskorna och en kampvilja som det var längesedan som undertecknad sett våra hjältar ha.
GAIS fick sina första utvisningar denna match, till följd av detta och i den 53:e matchminuten så utnyttjar Gripen det numerära överläget då Jonas Andersen mycket elegant tar sig fram på högerkanten och sedan lägger en riktig smörpassning till Mathias Nilsson som prickar in 2-3. I den 68:e minuten kvitterar GAIS till 3-3 då man får tag i en retur efter hörna som Gripen inte lyckats rensa undan. Sedan följde lägen åt båda håll. Närmast för Gripens del var Daniel Svedberg som dock inte lyckades få till ett ordentligt skott pga en rätt tuff uppvaktning från en av GAIS försvarare. Men ändå blev skottet såpass farligt att GAIS duktige målvakt tvingades sträcka ut ordentligt för att freda sitt mål.
Matchens sista chans blev även sista skottet i matchen. Det var GAIS som fick hörna men denna slarvade man bort rejält genom att skjuta långt utanför.

Slutresultatet blev alltså 3-3 och "Detta är det Gripen vi vill se", som de tillresta Gripensupportrarna sjöng efter matchen. Undertecknad är helnöjd med att få poäng i denna tuffa bortamatch och det syntes på spelarna att de kände likadant. Tydligast var det högljudda glädjetjut som Daniel Svedberg gav ifrån sig direkt efter slutsignalen. Han var en av de hårdast jobbande spelarna i ett lag där verkligen samtliga spelare gjorde det de skulle.

Nästa match för Gripen spelas i Slättbergshallen den 4/12 kl.15:00 och för motståndet står då Mosserud.

Jan Andersson2010-11-28 05:59:00
Author

Fler artiklar om Gripen