Lagbanner
Ett kämpande Gripen visade upp sig!
Återigen planbäst i Gripen: Daniel "Il Professore" Svedberg

Ett kämpande Gripen visade upp sig!

Gripen bortaslog Lidköpings AIK med 5-9.

Först och främst vill jag be om ursäkt för att ingen matchrapport från hemmamatchen mot Gais kommit. Modet sjönk rätt rejält av den insatsen och i nuläget tror jag nog ändå att ni läsare har sett artiklar om matchen lite varstans. I stora drag så var det en match där Gripen inte alls "gjorde jobbet", som tränare Martin Arvidsson uttryckte saken efteråt och Gais vann matchen både enkelt och helt välförtjänt.

Sådär! Nu över till färskare nyheter.
På lördagen spelade våra svartgula grabbar bortamatch mot Lidköpings AIK, LAIK.
Detta blev en match där ordet kamp blev ett nyckelord, speciellt i den andra halvleken.
Matchen började för Gripens del riktigt muntert. En tidig 0-3 ledning tvingade LAIK att använda sin time-out.
Efter detta avbrott var LAIK något bättre med i matchen, men Gripen hade ett till synes bra grepp om matchen.
I paus var det en rättvis bortaledning, 2-5. Så långt var det också ett mestadels rent och juste spel från båda lagen.

I den andra halvleken så inledde Gripen med att fixa 2-6, då LAIK inte riktigt hängde med i svängarna.
Efter detta mål så vaknade dock LAIK till lite och klättrade så nära som 4-6, innan Gripen åter lyckades näta. 5-7 kom också, men sedan var det endast Gripen som lyckades åstadkomma nätrassel och matchen slutade alltså med siffrorna 5-9.

Gripen drabbades i denna match av två stycken matchstraff. Ett lindrigt som kändes så totalt onödigt då Robin Karlsson fick syna det röda kortet efter att först fått utvisning för "sent avslut" (tidsmarginalen var en sekund; detta vet jag då jag faktiskt tittade på matchuret vid detta ögonblick) och sedan uppenbarligen inte använde ord som domaren tänkte tillåta, när han protesterade.
Ett grovt matchstraff drabbade sedan Victor Nordmark, som med två utvisningar med sig från första halvlek sedan ilsknade till rejält mot ett utdömt straffslag för LAIK. Victor är med detta avstängd i nästa match.
Vid det grova matchstraffet är jag absolut benägen att hålla med domartrion, men det lindriga var inte alls nödvändigt.
Även LAIK drabbades av en del lite märkliga utvisningar i slutskedet av matchen. Vad är det som händer med domarkåren?! Förbjudet att snacka med spelarna, tro? Lite fingertoppskänsla skulle ju inte skada, liksom.
Nåja....nu ska vi inte gnälla ihjäl oss här!

Bäst i Gripen idag var Daniel "Il Professore" Svedberg. Mycket bra jobb i både offensiv och defensiv idag och även klockren vid alla sina tre straffslag.
Övriga spelare i laget får även de toppbetyg med ett litet extra omnämnande till unge Eric Grönroos, en kille som arbetar hårt igenom hela matchen och många gånger visar  stor kyla i såväl försvars- som passningsspelet!
Målvakt för Gripen idag var Peter "Pölsa" Pettersson och han kan inte direkt belastas för något av baklängesmålen.

Den här matchen var en klar uppryckning sett till säsongen i allmänhet och matchen mot Gais i synnerhet. Nu får vi hoppas att denna gnista kan hänga med säsongen ut! Nästa match för Gripen spelas den 22/1 kl.14:00, då man möter Åtvidaberg på bortaplan.
Ses vi där, tro?

Jan Andersson2011-01-16 02:39:00
Author

Fler artiklar om Gripen