Förlust mot Åtvidaberg

Gripen förlorade i Åtvidaberg, 5-2.

På lördagen spelade Gripen bortamatch mot jumbon i Allsvenskan Södra; Åtvidaberg.
Detta blev verkligen ingen optimal dag för våra grabbar. Sex ordinarie spelare borta (om man bortser från långtidsskadade Mattias Åhlén) var anledningen till att man hade med sig hela fyra(!) stycken juniorer i truppen och att man nödgats kalla in legenden Daniel "Sellen" Larsson.
Att dessutom matchen försenades en hel timme pga en spricka i isen (som Åtvidaberg kännt till sedan fredagskvällen) skapade tyvärr en viss misständning inom Trollhättelaget och undertecknad hörde diverse otryckbara benämningar från spelare om matcharrangörens slarv/inkompetens. Min fråga angående isen är: Finns det inga krav på lagen i Allsvenskan, när det gäller isens beskaffenhet osv?!

Matchen kom iaf igång till slut, men detta syntes tyvärr inte på Gripen. Tämligen håglöst agerande från flera håll.
Innan matchen hunnit bli 20 minuter gammal, hade Åtvidaberg skaffat sig en 3-0 ledning. Av dessa tre mål var det egentligen bara det tredje som man riktigt kan acceptera; En drömträff av en spelare i Åtvidaberg strax utanför straffområdet borrade sig obönhörligt in i Gripenmålvakten Peter Petterssons nättak.
Efter detta mål gjordes lite omdispositioner inom Gripen. Bl.a. tog duktige Eric Grönroos platsen som libero, medan Martin Arvidsson flyttade ut på kanten.
Resultatet av dessa byten blev att Gripen tog över mer av spelet och lyckades skapa några chanser framåt. 3-0 stod sig dock ändå halvleken ut.

I den andra halvleken kom Gripen ut och visade upp en betydligt rappare skridskoåkning samt mer organiserade anfall.
Till slut kom också en reducering, då Mathias Nilsson höll sig framme efter passning från Daniel Svedberg. Pressen från Gripen fortsatte, men tyvärr var det Åtvidaberg som fick matchens nästa mål, 4-1, i den 66:e minuten. I den 76:e minuten tilläts hemmalaget även göra 5-1 efter en fruktansvärd bjudning från Gripens försvar. Slutresultatet fastställdes i den 85:e minuten till 5-2, sedan Anders Englund perfekt placerat in ett hårt och lågt frislag där Åtvidabergs målvakt var totalt chanslös.

I det stora hela så vinner Åtvidaberg rättvist då man utnyttjade sina lägen i början av matchen och sedan spelade mycket uppoffrande i försvarsspelet.
I Gripen ger jag bara två spelare godkänt; Daniel Svedberg som jobbade matchen igenom mycket hårt både i försvarsspel och anfall samt Eric Grönroos som återigen visade en enorm kampvilja som jag nu hoppas ska kunna smitta av sig till resten av laget. Dessutom visade Eric prov på ett mycket klokt agerande i sin något ovana roll som libero.
Resten av spelarna kan mycket bättre än man visade upp och det ska man inte behöva tala om för dem.

Nästa seriematch för Gripen spelas den 1/2, då man spelar bortamatch mot värmländska Mosserud.
Innan dess, den 27/1 kl.19:00, har man dock fått till en extrainsatt träningsmatch mot grannkommunens IFK Vänersborg. Det är fri entré till denna match, så jag hoppas många passar på att bevista Slättbergshallen.