Gripen dominerade!

"Är det sant?!", utbrast en kvinnlig funktionär förvånat till skribenten, när hon informerats om att ställningen då var 17-3 till Gripen med lite mer än fem minuter kvar av ordinarie matchtid.

En sådan underbar dag i Slättbergshallen.
Ja, för de som höll på Gripen alltså!

Detta blev en match där allsvenska nykomlingen Mosserud fick erfara hur det är att möta en fullt fungerande lagmaskin.
Trots att Mosserud tilläts ha ledningen med såväl 0-1 som 1-2, så var det egentligen aldrig något snack om saken. Spelarna i Gripen hade bestämt sig för att ta två poäng från denna match och inget skulle få hindra dem. Första halvleken slutade 7-2 i Gripens favör. Målskyttarna för hemmalaget så långt var: Martin Apelqvist (två mål), Daniel Svedberg, Martin Arvidsson, Mathias Nilsson, Mattias Åhlén och Anders Englund.

Inför den andra halvleken trodde många på läktarplats att Gripen nu månne slå av på takten något.
Men så blev nu inte fallet. Redan innan det gått 30 sekunder av andra halvlek, så var Martin Apelqvist framme och tryckte in 8-2.
Mindre än minuten senare så gjorde Anders Englund 9-2. I den 48:e minuten reducerade Mosserud till 9-3, men detta var det sista riktigt farliga som de skapade i denna match. Gripen dominerade totalt och slutresultatet skrevs till hela 19-3. Dessa 19 mål är för övrigt en tangering av klubbens rekord av gjorda mål framåt under en match (största segern är 19-1 som man besegrade GAIS med för några år sedan).
Förra helgen visade Gripen upp ett imponerande försvarsarbete, när man gästade GAIS på Heden.. I segermatchen mot Mosserud så sattes inte försvaret direkt på prov, utan i princip hela laget (såg det inte t o m ut som om Gripens målvakt för dagen, Peter Pettersson, även han gärna hade varit med på topp?) stormade framåt.
Slutresultatet 19-3 innebär att Gripen  för första gången denna säsong har en målskillnad med ett härligt plustecken!

Vid ställningen 17-3 i den 85:e minuten, så kom en funktionär fram och frågade undertecknad vad det stod i matchen. När jag svarat henne så utbrast hon förvånat "Är det sant?!".
Och visst var det ju sant! Gripen var fullständigt överlägsna sina motståndare. Mosserud kan säkert bli ett bra lag om några år, potentialen finns, men de har en lång väg att vandra för att nå dit.