Stabil seger för Gripen

Gripen besegrade Otterbäcken med klara 13-3 och innehar nu tredjeplatsen i Allsvenskan Södra.

På lördagseftermiddagen spelade Gripen hemmamatch mot Otterbäcken BK.
Matchens första mål kom i den 2:a matchminuten och det var Otterbäcken som utnyttjade ett lite väl passivt försvarsspel från Gripens sida. Men efter detta mål var det ett mer vaket hemmalag som trummade igång. Fullt logiska 1-1 kom i den 17:e minuten, målskytt Mathias Nilsson.
I den 22:a minuten gjorde sedan Martin Apelqvist 2-1 och Gripen hade ett till synes bra grepp om händelserna på isen.
Anders Englund sköt in 3-1 i den 27:e minuten från rätt snäv vinkel med vad vi kanske kan kalla "norrländskt knackeskott"? Hur som helst så var skottet helt otagbart för Otterbäckens målvakt.
Daniel Svedberg gjorde sedan halvlekens sista mål, då han mycket säkert sköt in 4-1 på straff i den 37:e minuten.

Under halvtidsvilan hördes en del röster på läktaren som inte var helt nöjda med Gripens insats så långt. Men dessa tystnade snabbt i den andra halvleken då Gripen visade upp ett mycket rappare spel samt en rejäl tempohöjning på skridskoåkningen. I den 53:e minuten sköt Daniel Svedberg sitt andra straffmål för dagen och ställningen var 5-1. Matchen var dock långt ifrån avgjord och Otterbäcken lyckades i den 55:e minuten göra 5-2.  Detta mål replikerades dock snabbt, då Martin Apelqvist mindre än en minut senare satte dit 6-2.
I den 63:e minuten kom dagens läckraste grej, då Jonas Andersen tog sig fram på högerkanten och till synes gjorde korvkön extra lång när han snurrade upp Otterbäckens försvar och mycket fint lade in 7-2.
I den 64:e minuten reducerade Otterbäcken till 7-3, då Gripens försvar varit lite väl passivt. Men efter detta mål var det i princip bara Gripen för hela slanten.
Under resterande tiden utav matchen gjorde våra svartgula krigare ytterligare sex mål och slutresultatet blev således 13-3. En mycket stabil seger där Gripen helt enkelt åkte ifrån sina motståndare, framför allt i den andra halvleken.

Gripenspelarnas poängskörd i denna match: (mål+assist)