Surte höll för favoritskapet mot Gripen

På fredagskvällen spelade Gripen bortamatch mot Surte. Detta var en match där Surte var stora favoriter till segern.

Matchen började allt annat än bra, för Gripens del. I den 2:a spelminuten så sjabblade man med bollen  vid eget straffområde och detta utnyttjade Surte givetvis direkt, 1-0.
Efter målet följde en period där Surte hade mycket boll men inte direkt skapade så jättemånga heta lägen. I den 37:e minuten kom dock 2-0 på straff och resultatet så långt får nog sägas vara välförtjänt, även om straffen kändes ganska billig. Innan första halvlek var över, så fick även Gripen straff, men denna sköt Daniel Svedberg rätt okoncentrerat strax utanför målvaktens vänstra stolpe. Halvtidsresultatet skrevs alltså till 2-0.

I den andra halvleken var Gripen betydligt piggare. Men liksom i den första halvleken så släppte man in ett tidigt mål efter ett rätt ouppmärksamt agerande i Gripens försvar. Men matchen var långt ifrån avgjord och i den 50:e minuten så gjorde Mathias Nilsson 3-1 efter en riktig smörpass från Daniel Svedberg. I den 55:e minuten kom 4-1, då Surte förvaltade en hörna genom att mycket snyggt sätta bollen i nättaket. Daniel Svedberg sköt sedan in en straff i krysset i den 59:e minuten, 4-2. I den 67:e matchminuten så tilläts Jonas Andersen göra en liten framstötning som han avslutade med att mycket fint spela fram Mathias Nilsson till 4-3.
I det här läget stod matchen faktiskt och vägde något, men som bekant så är ju effektivitet en bättre sak än ineffektivitet. I den 71:a minuten så gjorde Surte 5-3 efter en situation där Christopher Smerkerud först räddade två skott där skytt nummer två var stillastående i solklar offsideposition. Domarna släppte dock detta och i nästa sekvens så gjorde man mål. I den 80:e minuten så sköt Surte in 6-3 på en hörna där muren borde ha lyckats mota bort bollen, men istället smet den in i midjehöjd.
Daniel Svedberg gjorde sedan 6-4 på en straff där han mycket läckert fick Surtes målvakt att sittande se hur bollen sköts in mitt i målet. Detta mål kom i den 88:e minuten.
Sedan fastställde Surte slutresultatet till 7-4 i den 93:e minuten.

Sammanfattningsvis kan sägas att Surte vinner rättvist genom att vara effektiva samt genom bollinnehavet ha bra kontroll på händelserna på isen.
Gripens spelare ska ha en eloge för hur man hela tiden verkligen försöker få sitt spel att stämma samt visar en fin attityd under matchens gång.
Dessutom skönt att de självmant kommer fram och tackar den tillresta klacken för stödet.

Nu blickar vi alla framåt mot Annandagsbandyn, då Blåsut kommer på besök till Slättbergshallen.
Ett lag där vi hittar gamla Gripenbekantingar som Robert Mayborn och Alexei "Kurre" Kurochkin.

Den 26/12 spelas alltså matchen Gripen - Blåsut. Matchen startar kl.13:15.