Lagbanner

Tung och dyster premiär för Gripen

På lördagen hade Gripen Allsvensk seriepremiär. Man inledde med bortamatch mot småländska Tranås BoIS.

Så var då serien äntligen igång igen!

Ja, så tänkte många av Gripens supportrar, som var närvarande denna lördag.


Men vad fick man se?
Ett Gripen som inte alls var med i matchen från start, utan retfullt enkelt gick Tranås ifrån till 3-0 innan Gripen tog en time-out.
Denna hjälpte dock föga, utan Gripen fortsatte spela ett oerhört slarvigt och virrigt spel; främst i den bakersta tredjedelen av planen.

Tranås tilläts även sätta dit 4-0, innan första halvlek var över.



I den andra halvleken så var Gripen möjligen något piggare, men efter 38 sekunder av andra halvlek så gjordeTranås 5-0 på hörna.
Även 6-0 kom, innan Gripen lyckades presentera sig i målprotokollet. Detta gjorde man på en hörna i den 58:e matchminuten; målskytt var vår hårdskjutande libero Mattias Åhlén. Optimistiska supportrar hoppades nu på en viss uppryckning från Gripens sida, men av det kom intet. Istället ryckte Tranås åt sig en ännu större ledning och hade 8-1, innan Daniel Svedberg mycket säkert förvaltade en rättdömd straff i den 70:e matchminuten. Tranås gjorde så ett nytt målmässigt ryck, innan Martin Apelqvist mycket snyggt fastställde slutresultatet till 11-3 i den 87:e minuten.


Detta var en match där inte mycket stämde för Gripen, samtidigt som Tranås spelade mycket klokt och effektivt.
Att spelarna skämdes, var mycket tydligt efter slutsignalen och de skickade faktiskt en offentlig ursäkt till de supportrar som hade åkt buss den långa vägen till matchen och fått bevittna eländet.


"Bäst" i Gripen denna dag, var målvakten Christopher Smerkerud samt mycket duktige halven Jonas Andersen. Dessa två spelare är de som får riktigt godkänt, medan resten av laget kan prestera mycket bättre.


Nu får vi blicka framåt mot kommande match. För Gripens del är det hemmamatch mot Lidköpings AIK, LAIK, den 13/11. Matchstart kl.15:00.




Och som ni läsare förstått, så är alltså nu undertecknad tillbaka som skribent. Men som jag nämnt tidigare, så blir det tyvärr endast matchrapporter här från mig. Detta dels för att jag har uppdrag åt Gripens officiella sida och dels för att jag har lite saker vid sidan av bandyn som måste skötas. Om någon känner sig manad att hjälpa till med skrivandet, så vet ni var jag finns. Antingen kontaktar ni mig här på Svenska Fans eller så kan ni ju komma fram och snacka vid matcherna. De flesta av er vet ju vem jag är.

Jan Andersson2010-11-08 13:46:53
Author

Fler artiklar om Gripen