Vi har väntat så länge på just den här da'n!

Gripen fick sin efterlängtade revansch, när man besegrade Tranås i Slättbergshallen. Den minnesgode kommer säkert ihåg den försmädliga förlusten i seriepremiären...

På torsdagen var det dags för vårt älskade Gripen att ta emot Tranås BoIS i Slättbergshallen.
En match som många av Gripens supportrar verkligen sett fram emot, efter fadäsen i premiärmatchen då Gripen föll på bortaplan med hela 11-3.
Nu fanns chansen att revanschera sig från detta.

Matchen inleddes dock inte så bra från Gripens sida. I den 5:e minuten lyckas Tranås göra 0-1 då försvaret i Gripen sjabblat lite väl mycket kring eget straffområde.
I den 13:e minuten kom 1-1, sedan Anders Englund fått på ett mycket bra skott strax utanför smålänningarnas straffområde.
Tranås tar i den 21:a minuten åter ledningen, 1-2. Denna ledning höll dock inte länge, utan i den 23:e minuten kvitterade Gripen genom mål av Martin Apelqvist, 2-2.
Innan halvleken var över så hann Gripen även med ett ledningsmål, 3-2, signerat Jonas Andersen som nu alltså fick näta i comebacken. Glädjen han visade efter målet kändes riktigt härlig och han firade också målet genom att direkt glida fram på ett knä framför Gripenklacken. Det är ingen tvekan om saken, i Trollhättan är den pôjken populär!

Andra halvlek började ganska likt den första, såtillvida att det var Tranås som gjorde första målet. Detta mål kom i den 49:e minuten och innebar att ställningen då var 3-3.
Men mindre än minuten senare så höll sig Martin Apelqvist framme och satte dit 4-3.
Samme man gjorde sedan 5-3 i den 55:e minuten, när Gripen lyckades med en mycket fin hörnvariant där Martin höll sig framme strax framför målet och pricksköt genom försvarsmuren.
I den 61:a minuten gjorde Tranås 5-4. Men Gripen behöll ett visst grepp om matchen och i den 68:e minuten sköt Daniel Svedberg mycket säkert in en straff som betydde ledning med 6-4.
I den 71:a minuten fick en Tranåsspelare grovt matchstraff som ju betydde att smålänningarna fick fullfölja matchen med reducerat manskap på isen.
Den påföljande straffen missades av Daniel Svedberg men ändå kändes Gripens ledning relativt säker. Efter det nämnda matchstraffet så minskades även antalet hårda tacklingar etc avsevärt, från båda lagen.
Även antalet farliga lägen minskades och det var först i den 88:e minuten som nästa mål kom. Det var Tranås som lyckades förvalta en hörna på bästa sätt och ställningen var då 6-5.
Segern för Gripen var dock aldrig hotad här och på tilläggstiden gjorde Mathias Nilsson och Daniel Svedberg var sitt mål. Slutsiffrorna skrevs således till 8-5.

Detta var en riktigt skön seger! Att den var både rättvis samt välförtjänt gör ju inte saken sämre.
Efter matchen såg man många glada spelare och varför inte?
Minnet av premiärförlusten har varit hemskt och vad folk än säger så VET jag att de inte hade glömt den ännu.
Som den gamle sköne artisten "Kenta" sjöng: "Jag har väntat så länge på just den här da'n
Och det är skönt att den äntligen kommer..."

Härnäst för Gripens del, väntar match mot Gais i Slättbergshallen den 12/1. Matchstart kl.19:00.