Lagbanner

Silly Season 2016/2017 - Comeback av Eklind??

Efter att via kval klarat sig kvar i Elitserien börjar nu jobbet med skapa kommande säsongs trupp.

KLARA NYFÖRVÄRV

Patrik Hellman

23/5 -  Patrik Hellman är senaste nyförvärvet för Gripen. De 34-årige försvararen, med många säsonger i Villa, var på gång redan till förra säsongen. Men då gick det inte lösa den personliga biten. Patrik säger själv att det ska bli kul och spännande att vara med på det Gripen håller på att bygga upp och som på sikt ska led till att laget etablerar sig i Elitserien.


Eetu Peuhkuri

13/5 - Gripen har gjort klart med ännu ett nyförvärv i och med att Eetu Peuhkuri är klar för kommande säsong. Eetu som är finsk landslagspelare spelade förra säsongen på mittfältet i Broberg och säger själv att det ska bli jättespännande att få representera Gripen. Tränaren Ari säger att värvningen av Eetu bidrar fart, teknik och bra inställing. Välkommen Eetu!


Anton Heinulf och Oscar Larsson

26/4 - Gripen meddelar att två nya spelare är klara för A-truppen kommande säsong. Det är Anton Heinulf och Oscar Larsson som skrivit på för klubben. Dem kommer från IFK Vänersborg/P20 men är båda fostrade i Gripen. Ska bli spännande och se deras utvecklingskruva i vinter.

Mattias Jansson

21/4 -  Mittfältskämpen Mattias Jansson återvänder till Gripen efter ha gjort en säsong i allsvenska Nitro/Nora. Mattias blir där med 4e nyförvärv som tidigare spelat i Gripen. Mattias var med och spelade upp Gripen i elitserien men valde efter det att spela en säsong i Allsvenskan. Men väljer nu att återvända till Slättsbergshallen för att vara med på Gripens resa till att bli ett stabilt Elitserielag. Välkommen tillbaka!


Adam Rudell

19/4 -  Idag blev det klart med Gripens tredje nyförvärv, det är anfallaren Adam Rudell som idag skrivit på för klubben. Som de första två nyförvären så hämtas även Adam från IFK Kungälv, där han senaste säsongen gjorde 14 mål på 13 matcher. Adam som slog igenom ordentligt när han Otterbäcken (12/13) gjorde 105 mål på 18 matcher i div 1. Nu hoppas han på allvar kunna etablera sig i Elitserien.

Mattias Timan

19/4 -  Idag blev det även klart att Mattias Timan återvänder till Gripen efter två år i Surte. Mattias som bott kvar i Trollhättan är nöjd över att vara tillbaka i klubben.

 
Marcus Hillukalla och Erik Schön

6/4 -  Under en presskonferens i eftermiddag presenterade Gripen att Marcus och Erik återvänder till Gripen efter att ha spelat en säsong i IFK Kungälv. Marcus kommer bidra med rutin i backlinjen och Erik kommer bli nyttig med sitt fina passnings- och lyrspel. Välkommna tillbaka!
 
KLARA FÖRLUSTER

Martin Hagman

Återvänder till Laik

Johan Karlsson

Återvänder till LAIK

Viktor Uhlin -  Blåsut

20/5 - Victor lämnar för grannklubben Blåsut. Vi önskar Victor all lycka till med sitt framtida bandyspel.

Tony Eklind

11/10 -  Det kan eventuellt bli spel i Gripen kommande säsong ändå för Tony Eklind. Han har gjort ett par pass med laget och tränare Ari säger att han gärna ser Tony i truppen om han är redo att satsa full ut. Återstår och ser om vi får se Tony måla vidare även i vinter.


17/5 - Det är slutspelat för Tony Eklind i Gripentröjan. Tony säger sig inte ha den tid som krävs för att spela i Elitserien och det är ett beslut man respekterar säger Gripens ordförande Stellan Sundström. Detta blir ett tungt tapp får laget då Tony varit en av lagets allra bäst om inte den bästa de senaste säsongerna. Snabbskrinnande och ständigt djupledshotande Tony gjorde hela 84 mål säsongen då Gripen gick upp i Elitserien. Senaste säsongen blev han näst bästa målskytt med sina 19 mål i grundserien ovh han var en väldigt viktig kugge i kvalet när Gripen klarade sig kvar. Tackar Tony för alla fantastiska mål han gjort för klubben. #TonyEklindgårpåvatten

Olle Sundin - Ljusdal

12/4 - Det blev bara en säsong i Gripen för Olle Sundin. Han vänder nu norrut och spelar kommande säsong i Ljusdal. Vi tackar Olle och önskar honom lycka till.
 
Simon Artig - LAIK
 
Simon Artig återvänder till moderklubben LAIK efter säsong i Gripen där han var utlånad både till Surte och just LAIK.
 
Aleksi Seppänen -  Finland?
 
Det blev bara ett år och ett fåtal framträdande för Aleksi i Gripen som nu flyttar hem till Finland.
 
Anssi Hänninen – JPS
 
Inte heller Anssi blir kvar i Gripen nästa säsong, Anssi som under den senaste säsongen lånades in från IFK Kungälv.

Magnus Nordin - Tränare

Magnus kontrakts förlängs inte efter att det existerande hade löpt ut. Under sin tid i Gripen lyckades Magnus förra upp laget i Elitserien samt efter via kval hålla kvar klubben i densamma.

RYKTEN IN

Joakim Johansson -  IFK Vänersborg


17/5 -  Gripens ordförande bekräftar att man har varit i kontakt med försvararen Joakim Johansson som senaste säsongen tillhörde IFK Vänersborg. Joakim som även är aktuell för spel i Hammarby kommnade säsong.

23/5 -  Joakim är klar för spel i Hammarby.

Ilari Moisala - IFK Vänersorg

17/5 -  Gripens ordförande bekräftar också att dem har varit kontakt med Ilari Moisala, som bröt sitt kontrakt med IFK Vänersborg för att prova på lyckan i Ryssland. Detta har tagit lite längre tid än väntat för Ilari som nu rytkas se sig om för andra alternativ. Om Gripen är av intresse får den närmsta tiden utvisa.
 
Robin Olsson -  IFK Kungälv
 
Ryktas att Robin väljer mellan Gripen och att återvända till IK Sirius.
 
Mattias Timan – Surte Bandy
 
Mattias vill återvända till Gripen som han tidigare representerat två säsonger.
 
RYKTEN UT

Fredrik Koren – Blåsut
 
Fredrik ryktas vara på väg tillbaka till Blåsut BK.
 
Henrik Larsson, Tony Eklind, Martin Hagman och Johan Karlsson  -  LAIK
 
LAIK som vill satsa ordentligt kommande säsongen skall enligt uppgifter vara intresserade av dessa fem spelare från Gripen. Återstår att se om några av dem nappar.
 
KLARA FÖR SÄSONGEN 2016/2017

Patrik Hellman


23/5 -  Patrik är senaste tillskottet i truppen. Gripen stänger inte dörren för fler nyförvärv eller förlängningar, men känner ingen panik eller stress över att något ska bli klart.

Eetu Peuhkuri

13/5 -  Värvningen av mittfältaren och landslagsspelare Eetu gör att Gripen nu har klart med 15 spelare för kommande säsong.


Peter "Prinsen" Karlsson - Tränare

4/5 -  Prinsen kommer att fungera som assisterande tränare till Ari kommande säsong. Peter har själv en gedigen spelarbakgrund där han bland annat undra många år representerade Villa BK, men har även några säsonger i Bollnäs och har även provat på ett kortare proffsäventyr i Ryssland. Vidare har Gripen även gjort klart med Gunnar Eliasson som kommer att fungera som målvaktstränare.

Linus Rönnqvist 

27/4 -  Lagkaptenen Linus Rönnqvist har skrivit på ett nytt 1+1 års kontrakt med Gripen. Linus som var en viktig kugge på mitten säger att Gripen är på rätt väg och vill därför gärna fortsätta minst en säsong till.

Oscar Larsson

26/4 -  Oscar som är forstrad i Gripen återvänder från IFK Vänersborg/P20.

Anton Heinulf

26/4 -  Anton som är forstrad i Gripen återvänder från IFK Vänersborg/P20.

Mattias Jansson

21/4 - Mattias återvänder till Gripen efter en säsong i Nitro/Nora.

Adam Rudell

19/4 - Anfallaren Adam Rudell blir Gripens tredje nyförvärv. Adam har skrivit på ett 1+1 års kontrakt.

Mattias Timan

19/4 - Mittfältare Mattias Timan åtvänder till Gripen.


Henrik Larsson

19/4 - I och med att Henrik Larsson skrev på ett nytt 1+1 års kontrakt så har Gripen nu klart med 10 spelare till den kommande säsongen. Henrik säger själv att han vill vara med och göra Gripen till ett etablerat lag i Elitserien.

Marcus Hillukalla

6/-4 . Återvänder till Gripen efter en säsong i IFK Kungälv.

Erik Schön

6/4 - Återvänder till Gripen efter en säsong i IFK Kungälv.

Robin Eliasson

5/4 -  Nu har även Robin Eliasson signerat ett nytt 2års kontrakt.. Detta gör att Gripen kommer ha samma målvaktsduo kommande säsong.  

Johan Grahn

5/4 - Förra årets bästa målskytt Johan Grahn har valt att förlänga sitt kontrakt. Johan som stod för 20 mål förra året säger själv att han ser framemot nästa säsong.

David Erkenborn

4/4 - David kmmer att vakta kassen i ytterligare då säsonger i och med att han skrivit på ett nytt 1+1 års kontrakt. David som gjorde en riktigt bra säsong kommer ha en viktig roll i jakten på att etablera Gripen i Elitserien.


Henrik Koren

3/4 - För tredje dagen i rad förlänger en spelare sitt kontrakt. Denna dagen för det dags för mittfältaren Henrik Koren att skriva på ett 1+1 års kontrakt.


Viktor Nordmark

Liberon Viktor Nordmark har skvit på för två nya säsonger. Kommande säsong blir Viktors 7e raka i Gripen.

Andreas Eriksson
 
Andreas som är egenprodukt har förlängt sitt kontrakt med 1+1 år.

Ari Holopainen - Tränare

Det blir rutinerade Ari Holopainen som tar över tränarsysslan i Gripen. Ari har skrivit på för 1+2 år. Ari kommenterar det själv enligt följande, – Jag är oerhört motiverad för att utveckla både spelare och laget, det blir en utmaning att ta sig an en förening med en tydlig plan för att ta sig framåt.

Adam Blomster
 

Adam Blomster var enda spelare i truppen som satt på ett två års kontrakt och är således klar för kommande säsong. 

Marcus Johanssonrorbellil2016-10-11 11:00:00
Author

Fler artiklar om Gripen