Lagbanner
Christoffer Fagerström återvänder till Zinken

Christoffer Fagerström återvänder till Zinken

Hammarby har fått in en "nygammal" klassanfallare inför kommande säsong.

Nu börjar det genast bli lite ljusare på Södermalm. De mörka molnen har försvunnit från himlen och solen skiner igen. Många var spelarna som försvann, vi stod utan tränare en lång tid och när denna blev klar meddelade vår ordförande att han avgår på nästa stämma. Frågorna var fler än svaren:

  • Hur stod det egentligen till på Zinkensdamms IP?
  • Skulle nyförvärven komma?
  • Vilka skulle det bli?
"Vi vill bli bättre än nästa säsong, fler mål ska göras, det är ingen hemlighet". Ungefär så har det låtit från sportsligt ansvarige Viktor Karlsson när han blivit intervjuad av media. Vettiga och bra tankar förstås men vi fans hade ett tag svårt för att se hur pusslet skulle läggas. Adam Gilljam försvann, Ted Bergströms kontrakt revs och in kom Kasper Milerud och Klim Tarasenko. Skulle det vara lösningen? Nja, nog förväntade alla med grönvita sympatier att fler spelare skulle komma in.

...och så blev det. Igår presenterades Daniel Mossberg som får ses som en direkt ersättare till Adam Gilljam. Den 39-årige "Mossan" är såklart ett superförvärv på alla sätt och vis och kommer lyfta Bajen i vinter. Idag på fredagsmorgonen blev Christoffer Fagerström officiellt klar för en återkomst till Bajen och han kommer vara vår ledande anfallare kommande säsong, något annat kan jag inte se framför mig.

Både Mossberg och Fagerström behövde nya klubbadresser efter att Bollnäs sade upp alla kontrakt i mars. Duon var kanske inte superenkla att ro i land - men visst fanns möjligheten med tanke på Bollnäs situation. Att Hammarby lyckades lösa båda två får givetvis ses som ett starkt plustecken. 

Nu ser vi fram emot nästa säsong och visst f*n ska vi bli bättre än 10:a. Det är nog det minsta man kan begära om spelartruppen får hålla sig intakt och viktiga påskrifter kommer från duon Robin Sundin och David Pizzoni som ännu inte har signerat nya avtal.

Vad Christoffer Fagerström själv har att säga om det hela? En längre intervju finns på hemsidan men några meningar som är värda att lyfta fram är följande:

- Jag hade bra år här tidigare, trivdes med Hammarby. Jag älskar att spela på Zinken, det är min drömarena. Jag gillar Hammarbysupportrarna väldigt mycket. Det är därför jag är här igen. Jag vill vinna SM-guld med Hammarby.

Precis som Daniel Mossberg har "Fager" skrivit på ett kontrakt som är utformat 1+1. Dvs ett år och möjlighet till förlängning med ytterligare en säsong.

Välkommen tillbaka Christoffer och Forza Bajen!

*** *** ***

Läs mer: Daniel Mossberg klar för Hammarby 
Läs mer: Hammarby Silly Season 2020/21

Fredrik Wiberg2020-05-15 11:45:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy