Adam Gilljam vrålar ut sin glädje efter sitt straffmål.

En otrolig upphämtning och ett straffmål ger oss Vetlanda i kvarten.

Wow. Bandy är rätt häftigt ibland.

En rätt usel match som växlade upp till maximal dramatik sista tio. Är det inte då spelarna ska vara trötta?

Det började så sömnigt. Visserligen 1-0 på en Milerud-kanon i första halvlek, men två Villa-mål gjorde att mungiporna drogs ner rätt fort. 1-2 i paus och det blev inte bättre efter vilan.

Christoffer Fagerström saknades ikväll, likaså pådrivaren David Pizzoni-Elfving. Det var liksom ingen fart och riktning i spelet. Soloåkningar, felpass och konstiga avslut utifrån.

Nä, Villa tog tag i taktpinnen och drog ifrån. De kom fria mot stackars Patrik Hedberg som inget kunde göra på mång av bortalagets mål. 1-3 blev till 1-4 och slutligen 1-5. Tack och godnatt tänkte nog många. Men de som stannade kvar skulle få valuta för pengarna.

Det var med halvfart man sjöng "sista kvarten öka takten, T-ii-d-aa-hoooolm". Men denna gång stämde faktiskt visan. Det finns något magiskt över den.

Bajen gjorde som vi sjöng, sköt mer på mål och Ilja Grachev pricksköt in 2-5. En stund senare sköt Robin Sundin, målvakten parerade men den gamle räven Kalle Spjuth dök upp i vimlet och stötte in 3-5. Det var kontakt och redan här kändes det som vi skulle komma igen.

Villa-spelarna fick täcka skott från den arga svärmen som med skär efter skär kom framåt. Ett av säsongens vackraste mål kom på ett inspel där Ilja Grachev på fin golfsving mötte upp och skickade in 4-5 på volley. Sikket mål. Sikken match.

Villa Lidköping hade chansen att göra 6-4 innan domaren skulle blåsa i pipan men istället för ett bortamål fick Hammarby straff.

Adam Gilljam klev fram och bombade in 5-5. Tredjeplatsen räddad, hemmaplansfördel i kvartsfinalen och match på fredag.

Underbart. Varför skulle ni göra det så spännande?

Kul bandy för den neutrale. En berg- ochdalbana-match för den med sympatier åt något håll.