Lagbanner
Förutsättningarna inför slutspurten av Elitserien

Förutsättningarna inför slutspurten av Elitserien

En mängd olika scenarion kan inträffa beroende på hur resultaten går.

Hammarby spelar ikväll mot Sandviken hemma på Zinken och ligger i skrivande stund på 11:e plats i tabellen. Skulle Bajen ha den tabellplaceringen intakt innebär det att säsongen är slut efter att den sista matchen har spelats. Dessutom är elitseriekontraktet för nästa säsong förnyat. Vid ett sådant scenario går Bajen på "tidig semester".

Chansen till slutspel lever dock. Det är bara två poäng upp till Motala på en 10:e plats och vinner Bajen i afton samtidigt som Motala förlorar mot Åby/Tjureda är Bajen ikapp östgötarna och har chans att spela åttondelsfinal. 

Bakom Hammarby så skuggar Vänersborg. "Älgarna" har samma poäng som Bajen och kan passera oss om det vill sig illa. Inträffar det så halkar Hammarby ner till en 12:e plats i tabellen. Skulle Bajen bli kvar där så väntar negatvit kvalspel tillsammans med lag 13 från Elitserien (högst sannolikt blir det Frillesås). Dessutom kommer 2:an och 3:an från bandyallsvenskan in i samma grupp. I skrivande stund är det Katrineholm och Ljusdal. 

Givetvis siktar vi mot slutspel och jag hoppas att grabbarna tar sig till åttondelsfinal. Slutar Hammarby på en 10:e plats i tabellen väntar spel mot lag 7 i tabellen, i skrivande stund är det Vetlanda. Slutar Bajen på en 9:e plats väntar spel mot lag 8:a i tabellen. Vid vinst i åttondelsfinalen spelar Hammarby kvartsfinal med start den 22:a februari. 

Så här ser speldatumen ut för kommande slutspel och negativt kval.

Läs mer på den officiella hemsidan.

Elitserien - så fungerar det
(Lag 1-6 går direkt till kvartsfinal)
(Lag 7-10 spelar åttondelsfinal) 
(Lag 11 - säsongen är slut) 
(Lag 12-13 får kvala sig kvar)
(Lag 14 (Åby/Tjureda) åker ned till allsvenskan)

Åttondelsfinal:
Match 1: Tisdag 18:e februari
Match 2: Torsdag 20:e februari

Kvartsfinal:
Inleds lördagen den 22:a februari 

Negativt kval - speldatum:
Fredag 28:e februari
Måndag 2:a mars
Torsdag 5:e mars
Söndag 8:e mars
Onsdag 11:e mars
Söndag 15:e mars

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-02-05 11:40:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy