Lagbanner
Hammarbys insatser i Svenska Cupen

Hammarbys insatser i Svenska Cupen

Bajen tog sig inte vidare från gruppen och fick lämna turneringen på lördagen.

Cuphelgen i Lidköping slutade i två förluster och en vinst för Pierre Roos manskap och det innebar sorti från gruppen. Redan på fredag kväll stod det klart att Bajen skulle få åka hem efter två raka nederlag. Den inledande matchen mot Sandviken var förstås en nyckelmatch där vinst eller poäng hade behövts för troligt avancemang. Nu blev det förlust med 4-5, trots att Bajen hade ledningen två gånger om i matchen.

Fredagens andra match mot cupvinnarna Villa Lidköping blev en rejäl smäll. Förlust med 1-6 och resväskorna kunde börja packas efter slutsignalen. Lördagens match mot Vetlanda BK var betydelselös men Bajen reste sig och vann med 3-2. Simon Westin (17 år) fick debutera mellan stolparna och gjorde en fin insats. Vår ordinarie målvakt Filip Mörkdal, som stod de två inledande matcherna, fick en hel del beröm för sina prestationer på isen och var kanske Bajens bästa spelare i cupen. Extra roligt att Westin fick matchas så här tidigt på säsongen och att två målvakter är i bra form. 

Hammarby har nu en del att jobba på inför säsongsstarten. Om lite mer än två veckor är det elitseriepremiär, en premiär som inte är vilken premiär som helst, derby mot AIK. Detta lag gick hela vägen till final i cupen men föll med uddamålet mot Villa Lidköping i söndagens cupfinal. 

Bajen kommer få klara sig utan anfallsstjärnan Christoffer Fagerström i elitseriepremiären (han är avstängd) och det är såklart en rejäl försvagning. Däremot ska det sägas att David Jansson är i målform, anfallaren gjorde flest mål för Bajen i gruppspelet och hittade nätmaskorna i varje match. Det råder nog inga tvivel om vem som kommer få leda Bajens anfallsbesättning i derbyt.

Övriga noteringar
Felix Nyman tog två utvisingar mot SAIK (den sista mot Sandviken kom på tilläggstid med fyra sekunder kvar att spela). Dessutom blev han utvisad i den andra gruppspelsmatchen mot Villa. Det var kanske ingen större skräll att just Nyman skulle åka på flest utvisningar denna helg. Då var det en större överraskning att David Jansson hamnade precis bakom Nyman i "utvisningsligan" med två utvisningar på två matcher. Den domare som kommer döma derbyt mot AIK behöver nog ha sin pipa nära till hands. Känns som det kan bli ganska hetlevrat i den premiären.



18 dagar till säsongsstart!

Resultat i Svenska Cupen

Sandviken (f) 4-5 
Grönvita målskyttar: Jansson, Egorychev, Mossberg, Lebedev 

Villa Lidköping (f) 1-6 
Grönvit målskytt: Jansson 

Vetlanda BK (v) 3-2
Grönvita målskyttar: Jansson, Milerud x2

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-10-26 11:30:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy