Lagbanner
Zinkensdamms IP, 2018-03-09 19:00

Hammarby Bandy - Sandviken

Inför Hammarby - Sandviken: Finalbiljetten kan säkras
Adam Gilljam och Bajen kan skicka ut SAIK på fredagen.

Inför Hammarby - Sandviken: Finalbiljetten kan säkras

Vid seger på fredag kväll spelar Bajen SM-final på Studenternas IP.

Hammarby har ledningen i semifinalserien med 2-1 i matcher efter utklassningen i Göransson Arena på tisdagskvällen. Ånyo vände Bajen underläge till seger, vi har fått vänja oss vid det scenariot nu.

Slutsiffrorna skrevs till hela 7-3 och i andra halvlek gjorde Bajen två mål med en man mindre på isen - helt klart känns man som ett starkare kollektiv än seriesegraren från Gästrikland. Bortalagets storstjärna Christoffer Edlund har varit blek i alla tre matcher som spelats, är han ur slag är mycket vunnet för vilken motståndare som helst.

Hammarby har nu satt sig själva i en mycket trevlig situation. Fredag, folkfest på Zinken och finalbiljetten kan bokas vid vinst. Hammarby förlorar sällan på Zinken och förra fredagens möte mot SAIK var en styrkedemonstration. Från 0-3 till seger 6-3 var otroligt imponerande av våra grönvita spelare.


Ilja Grachev och Ted Haraldsson i duell under förra veckans match på Zinken.

Bajen har slagläge och jag skulle bli mycket förvånad om vi inte tar chansen. Pressen är helt klart på Sandviken, att komma och spela ut på Zinken har jag svårt att se bortalaget göra. Kommer Bajen upp i den nivån man visat hittills kommer vi vinna denna batalj. Vad kan stoppa oss? Underlägen skrämmer inte våra lirare. Och vad har SAIK visat i denna serie egentligen?

Visst, laget tog hem Elitserien och grundkapaciteten finns där, men jag upplever att Bajen har ett mentalt övertag på Magnus Muhréns manskap. Deras nyckelspelare har varit frånvarande. Mossberg, Säfström, Edlund och Berlin. Nä, ingen har klivit fram när det gällt som mest. I morgon får kvartetten sista chansen att ta ansvar annars kan de ställa in sina skridskor i garderoben. 

Det kommer bli otroligt kul att se matchen live. Jag är säker på att stämningen kommer vara på topp och det finns många spelare i Hammarby som kan kliva fram. Vi har en otrolig bredd i laget och flera matchvinnare. Oavsett vad som händer är det sista fighten på Zinkensdamms IP denna säsong. Just nu är över 2000 biljetter sålda och minst det dubbla bör komma när matchen börjar. Allt annat vore en stor besvikelse.

Nu fyller vi läktarna och går till final i Uppsala nästa lördag! 

Forza Bajen!

Semifinal 4, fredag 9/3
Hammarby - Sandviken
Zinkensdamms IP, avslag 19:00


(Hammarby har ledningen med 2-1 i matcher och går till final vid vinst)

*** *** ***

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2018-03-08 19:15:00
Author

Fler artiklar om Hammarby Bandy