Lagbanner
Zinkensdamms IP, 2018-11-24 14:00

Hammarby Bandy - Vänersborg

Inför: Hammarby - Vänersborg

Inför: Hammarby - Vänersborg

Ny match på Zinken och Bajen kan ta tredje raka segern.

Bajen har haft en intensiv vecka med två matcher på tre dagar. På lördag väntar den tredje matchen denna vecka när vi tar emot "Älgarna" från Västergötland. Ari Holopainens manskap, Vänersborg, har imponerat under inledningen. De ligger fyra i tabellen och har tagit sex segrar på de åtta inledande matcherna, ett bra facit.

Hammarby har en match mindre spelad än morgondagens motståndare men är vid en seger bara en pinne bakom "Älgarna". Bajens två raka segrar (Falun 7-4) och nu senast (Sirius 5-3) har gjort att avståndet till topplagen krympt. En ny seger på lördag eftermiddag och det Bajen kan verkligen blicka uppåt.



Christoffer Fagerström är Bajens bästa målskytt hittills med 12 mål på sju matcher, tre av dessa kom borta mot Sirius i torsdags, och vi får hoppas han fortsätter med sitt pricksäkra skytte. Fagerström är skolad i Vänersborg och har en lång historik i klubben. Det gamla uttrycket "släkten är värst" hoppas vi att han får anledning att visa upp på lördagen.

Carl-Johan Rutqvist och Ilja Grachev har saknats i de senaste matcherna och mot Sirius hade Misja Pasjkin bara tagit ut en trupp på 14 spelare. Vi får hoppas att Bajen kan rulla på lite fler "iskrigare" mot Vänersborg med tanke på det täta spelschemat. Ytterligare skador är något Bajen inte behöver för tillfället.

Vänersborg får klara sig utan den rutinerade och hårdskjutande anfallaren Joakim Hedqvist efter att denne åkte på ett grovt matchstraff mot Broberg/Söderhamn i onsdags. Vänersborgs lagkapten kommer bli saknad då han är lagets bästa målskytt så här långt med 12 fullträffar. Bakom honom är Emil Viklund näst bäst med sina åtta mål. Men den spelare som kanske imponerat mest hos "Älgarna" denna höst är Robin Öhrlund som noterats för fina 17 poäng på 8 matcher. 13 av poängen har varit framspelningar och Öhrlund är Elitseriens assistkung så här långt i serien. 

Hammarbys motståndare har varit starka hemma den här säsongen men inte lika stabila på bortais. Man åkte på en klar förlust i premiären borta mot VSK (3-8) och hade problem mot Elitseriens jumbo Tellus där man precis avgick med segern (4-3). Den senaste bortamatchen torskade Vänersborg med 2-3 mot Bollnäs. Trots Hedqvists utvisning lyckades laget besegra Broberg i den senaste matchen (5-3) och kommer till Zinken med en vinst i ryggen. 

Bajen har förlorat en match och vunnit två kamper på Zinken. De båda nykomlingarna (Frillesås och Falu BS) fick åka hem utan poäng medan förra säsongens mästare, Edsbyn, tog alla poäng i Stockholm (Edsbyn-vinst 6-4). Nu är det upp till bevis för Hammarby att kunna besegra ett etablerat Elitserielag. Det ska bli intressant att se hur Vänersborg står sig utan sin kapten och främsta målskytt, troligen blir det ett tungt tapp. 

Vänersborg är mer utvilade och har bara spelat en match denna vecka. Något som talar till motståndarnas fördel. Men hemma på Zinken ska Hammarby alltid ha favoritskapet och jag tror vi får se en tredje raka vinst för "Grönvitt" på lördagen.

Spelare och ledare som figurerat i båda lagen:
Stefan Karlsson (sportchef och tidigare guldtränare i Bajen) har tränat Vänersborg
Misja Pasjkin (tränare och tidigare spelare i Bajen) har varit anfallare i Vänersborg
Joakim "Kimmen" Johansson: har spelat i Bajen, nu back i Vänersborg
Christoffer Fagerström: har spelat i Vänersborg, nu skyttekung i Bajen
Ilja Grachev: mittfältare i Hammarby, har spelat i Vänersborg

*** *** ***

Hammarby - IFK Vänersborg
Elitserien, lördag: 24:e november
Avslag: 14:00, Zinkensdamms IP


Forza Bajen!

Fredrik Wiberg2018-11-23 20:30:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy