Lagbanner
Zinkensdamms IP, 2018-02-20 19:00

Hammarby Bandy - Vetlanda

Inför: Hammarby - Vetlanda (1-1 i matcher)

Inför: Hammarby - Vetlanda (1-1 i matcher)

Slutspelsdramatiken rullar vidare med match på Zinkensdamms IP.

Infekterat. Det kan man lugnt säga om denna kvartsfinalserie. Anmälningar dit, anmälningar hit. Philip Lennartssons fruktansvärda slag mot Adam Gilljam i den första matchen blev startskottet på ett infekterat krig som levde vidare i match två.

Senaste nytt är att Vetlanda anmält Christoffer Fagerström för hans slag mot Tobias Nyberg i söndagens match i Sapa Arena. Slutspel handlar mycket om känslor men nu har det gått för långt. Visst, man får nästinstill inte röra varanadra i bandy, men när spelarna använder klubban som tillhygge är det direkt farligt och fånigt. Elitidrottsmän borde veta bättre och ska kunna kotrollera sina känslor.

Tyvärr tar detta disciplinkrig mycket energi och koncentration från spelet. Fel saker har satts i fokus. Det vore fint om det kunde spelas lite bandy utan att det delas ut tjuvsmällar. Visst ska det vara tuffa tag när det är avgörande matcher men gränsen är hårfin i denna sport. Du kan knappt nudda någon spelare innan du sätts i utvisningsbåset.

Hammarby har en tunn trupp och har inte råd att förlora spelare. Kalle Spjuth missar resten av säsongen. Detta efter att han fick ta emot ett hårt slag i fredagens första möte mellan lagen. Tråkigt för Bajens del då vi bara ha två seniorforwards i truppen.

I de övriga serierna leder lagen med 2-0 i matcher. Här är det nu utjämnat efter söndagens dramatik. Johan Löfstedt var åter i VBK och avgjorde söndagens möte i förlängning (Vetlanda vann med 5-4). Det var ju nästan skrivet i stjärnorna att smålänningarnas bästa spelare skulle komma tillbaka och utjämna denna kvartsfinalserie. 

Jag hoppas David Pizzoni Elfving finns på isen under tisdagen. Hammarby behöver lite positiv energi och en pådrivare i laget efter seriens två tuffa bataljer. Stundtals har det sett bra ut i spelet men det är ändå lite ojämnt. Vi tog ledningen i söndags men tappade den. Vi kom tillbaka men Vetlanda drog det längsta strået ändå. Den andra halvleken som vi såg på Zinken i fredags har varit bäst hittills. Då malde vi ner VBK som inte hade en chans. 

Detta scenario vill jag se igen på tisdag - men nu redan i första halvlek. Ställningskrig och många hörnor passar inte oss särskilt bra. VBK har varit riktigt vassa på sitt hörnskytte och i en slutspelsserie är det guld värt att vara effektiva i denna spelform. Får vi tillbaka David Pizzoni Elfving kommer Bajens hörnskytte bli mycket bättre. Jag vill nog hävda att han är en av ligans allra bästa hörnskyttar. 

Nu tar vi rond tre och drar ifrån till 2-1 i matcher. Något annat finns inte på kartan. På Zinken ska det vara seger, oavsett vilket lag som står på andra sidan.

Uppdaterad 19/2: 
Tid: 18:40 

Hammarby får klara sig utan Christoffer Fagerström imorgon då han anmälts till disciplinnämnden. Läs mer här.

Forza Bajen!

*** *** ***

Hammarby - Vetlanda
Tisdag 20/2, 19:00
Zinkensdamms IP
Kvartsfinal 3 (1-1 i matcher)

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2018-02-19 14:10:00
Author

Fler artiklar om Hammarby Bandy